Lajović: ''Vavrinka mi nije dao da igram...''

Autor: Beta Beta
sreda 27.05.2015.
17:52
Izvor: Beta

Posle poraza od iskusnog Švajcarca Stanislasa Vavrinke, Dušan Lajović konstatovao da je napravio previše grešaka, ali i naglasio da se tokom meča videlo zašto je Vavrinka u Top 10.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović kazao je da mu Sten Vavrinka nije danas dao mnogo prostora da igra svoju igru u drugom kolu Rolan Garosa, kao i da se nada da će u budućnosti moći ravnopravnije da se nosi sa protivnicima iz prvih 10 na ATP listi.

"Moj najveći problem danas je bio što sam odgovarao na njegovu igru, umesto da igram svoju", rekao je Lajović novinarima u Parizu.

Lajović je izgubio od Vavrinke u četiri seta, 3:6, 4:6, 7:5, 7:6.

"Bilo je teško danas. Vavrinka mi nije dao mnogo prostora da razvijem svoju igru. On igra direktno, brzo, nema mnogo ritma i rekao bih da nije bio toliko kvalitetan meč, pogotovo s moje strane. Mnogo grešaka sam napravio, slabije servirao prvi servis. Stalno me je terao van moje zone komfora i to je odlučilo. Zato je on u prvih 10", rekao je Lajović.

On je danas imao nekoliko odličnih poteza, a dobio je i treći set.

"Ovo je dobra lekcija. Znam koliko treba da radim i da napredujem da bih mogao da igram ravnopravno sa igračima tog ranga. Mogu da igram i bolje, ali to zavisi i od protivnika, jer nisam imao danas prostora, nije mi dozvoljavao", rekao je Lajović. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke