Kveri: "Neverovatna pobeda"

Autor: Beta Beta
nedelja 03.07.2016.
00:50
Izvor: Beta

Američki teniser Sem Kveri rekao je da je njegova današnja pobeda nad Novakom Đokovićem u trećem kolu Vimbldona neverovatan rezultat.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

"Zaista neverovatan rezultat, pogotovo ovde na Vimbldonu, najvećem turniru na svetu. Bukvalno sam u ekstazi, presrećan sam", rekao je Kveri posle meča.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je danas s Vimbldona, pošto je u trećem kolu poražen od Kverija u četiri seta 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5).

Duel trećeg kola Vimbldona je zbog kiše, a potom i mraka prekinut u petak posle dva seta pri vodjstvu Amerikanca od 7:6 (6) i 6:1 , a Djoković u subotu nije uspeo da napravi preokret, iako je lako i brzo dobio treći set.

"Bio sam spreman za taj njegov povratak danas. Videli ste šta se dogodilo u prva četiri gema danas. On je tada igrao sjajno... Ipak je on jedan od najboljih tenisera svih vremena. Znao sam da će se vratiti, mentalno je veoma jak", rekao je Kveri. 

Meč je danas u dva navrata prekidan zbog kiše, a na kraju se ispostavilo da su te pauze više odgovarale Amerikancu, 41. teniseru na ATP rang listi.

Srpski teniser je u četvrtom setu iskoristio tek 12. brejk loptu i došao u situaciju da servira za izjednačenje u setovima, ali je Kveri ipak uspeo da uzvrati, pa je taj period igre završen u taj-brejku. 

"Servirao sam jako dobro na brejk loptama. Nekako sam uspeo u tim bitnim trenucima kada mi je trebalo da serviram kvalitetno i dobro... U taj-brejku četvrtog seta sam imao par grešaka, ali je to bilo to", rekao je Kveri.

Kveri će se u osmini finala Vimbldona sastati s Francuzem Nikolom Mauom.

"Idem korak po korak... Sada čak nisam ni siguran protiv koga igram u sledećem kolu. Srećan sam zbog ove pobede, ali se i radujem narednom meču na Vimbldonu
", rekao je Kveri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 03.07.2016
12:20

ali zasluzena pobeda :D

avatar
Dejan Nikolic
Sunday, 03.07.2016
09:48

Svaka tebi čast, ali valjda si svestan da je tvoja pobeda rezultat očajne Novakove igre.