Krunić se nada da će ekipa biti kompletna za duel sa Belgijom

Autor: Beta Beta
utorak 12.04.2016.
16:55
Izvor: Beta

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da se nada da će reprezentacija biti kompletna za duel sa Belgijom u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Teniserke Srbije igraće u subotu i nedelju u Beogradu protiv Belgije, u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa. Aleksandra Krunić i Nina Stojanović danas su trenirale u hali "Aleksandar Nikolić", Jovana Jakšić bi do četvrtka trebalo da se priključi ekipi, a Jelena Janković se i dalje oporavlja od povrede.

"Vratila sam se iz SAD i još se privikavam na vremensku razliku. Danas smo prvi put trenirale, teren je mekši, nedavno je stavljena šljaka, ali nadam se da će do subote da se slegne. Trenirala sam sa Ninom Stojanović, sve igračice se vraćaju sa turneje po SAD i nadam se da ćemo što pre okupiti, da se ubacimo u timsku atmosferu do početka duela", rekla je Krunić.

Ona je navela da je Srbija do sada dva puta pobedila Belgiju u Fed kupu i ostvarila obe pobede i da se nada da će njena ekipa i predstojećeg vikenda biti uspešna.

"Za njih će igrati Janina Vikmajer i Kirsten Flipkens. Protiv Vikmajer sam igrala, a sa Flipkens sam samo trenirala, one su različite igračice i moraću da se pripremam za dva različita stila. Vikmajer je udaračica, a Flipkens gradi igru sa slajsom i izlazi na mrežu. Imaću mnogo posla što se tiče taktike, ali moj zadatak je da odigram maksimalno i videćemo za šta će to biti dovoljno",
rekla je Krunić.

Ona je dodala da će trenirati i za dubl, pošto ekipa mora da bude spremna na sve i izrazila očekivanje da će navijači ispuniti halu i podržati reprezentaciju.

Selektorka Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je da je zadovoljna prvim treningom i dodala da Janković sve čini da se na vreme oporavi.

"Zadovoljna sam s obzirom da je prvi trening. Jelena Janković, lekar i fizioterpeuti rade sve da je osposobe da igra. Očekujemo da će iz dana u dan biti sve bolje
", rekla je Ječmenica Jevtić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 13.04.2016
10:16

Ovo je razlika između Jelene i Ane. Jelena će doći da igra za reprezentaciju i sa jednom nogom (već se dešavalo da igra povređena i reskira karijeru), dok Ana nikada. Čak i kada je ne raspoložena zbog svojih lošijih rezultata neće doći da igra za reprezentaciju, već će reći da je povređena ili da mora raditi na popravljanju svoje forme (dešavalo se). Zato Anina odluka izaziva negativne komentare, a Jelenina bilo kakva odluka nikada neće izazvati negatian komentar jer se zna da kad kaže da ne može onda stvarno ne može.