Krunić i Barti otvaraju duel između Srbije i Australije

Autor: Beta Beta
petak 21.04.2017.
18:24
Izvor: Beta

Duel plej-ofa za popunu Svetske grupe dva Fed kupaizmedju Srbije i Australije otvoriće meč izmedju tenisekri Aleksandre Krunić i Ešli Barti, odredjeno je danas žrebom u Zrenjaninu.

Epa/Jason Szenes
Epa/Jason Szenes

Povezane vesti

Duel plej-ofa za popunu Svetske grupe dva Fed kupa izmedju Srbije i Australije otvoriće meč izmedju tenisekri Aleksandre Krunić i Ešli Barti, odredjeno je danas žrebom u Zrenjaninu.

"Srećna sam što idem odmah na teren i što ne sedim na klupi i ne navijam, jer nas to dosta istroši, što pokušavamo da pomognemo igračici na terenu. Očekujem težak meč protiv teniserke koja je u usponu svoje karijere. Dobro igra i vidi se da ima dobru ruku, da je talentovana. Može bilo kakav stil tenisa da igra, a naročito zbog sporog terena. Očekujem duge poene, a od sebe da budem strpljiva. Moraću da budem psihički i fizički 100 odsto u meču kako bih mogla da joj pariram", rekla je Krunić.

Prvi meč igraće se sutra od 13.00 u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a posle njih na teren će izaći Ivana Jorović i Darija Gavrilova, 27. teniserka sveta.

"Sutra nas očekuju naporni mečevi. Hvala selektorki što mi je dala priliku da sutra igram protiv Gavrilove. Svi znamo da su oni bolje rangiranu, ali verujemo da možemo da pružimo dobar otpor. Verujem u svoju igru i verujem u pobedu", rekla je Jorović, 174. teniserka na WTA rang-listi.

Ona je pozvala ljude iz Zrenanjina da ispune Kristalnu dvoranu u predstojećem meču Fed kupa.

"Verujem da uz njihovu pomoć i pozitivnu energiju možemo do dobrog rezultata", kazala je Jorović.

U nedelju su takodje od 13.00 na programu uzvratni mečevi u singlu, a potom je programu dubl za koji su nominovani Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, odnosno Barti i Kejsi Delakva.

Selektorka Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić kazala je da su njene igračice srpemne da prirede iznenadjenje, ali im je za to potrebna podrška s tribina.

"Odgovara nam žreb. Krunićeva voli da otvori meč i dobro je što će Jorovićeva igrati drugi meč, jer će je onda proći trema. Najbitnije da daju sve od sebe na terenu, da ostave srce i da uz pomoć publike, koja je neophodna dodju do iznenadjenja. One su za to spremne, to su pokazale pre dve godine u Budimpešti i ove u Talinu", rekla je Ječmenica-Jevtić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke