Krajinović: "Uvek smo se borili do kraja"

Autor: Beta Beta
utorak 05.09.2017.
18:51
Izvor: Beta

Srpski teniser Filip Krajinović ocenio je danas da je Francuska favorit u predstojećem meču polufinala Dejvis kupa, ali da on i njegovi saigrači žele da se bore i pokušaju da izbore plasman u finale.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Srbija će se od 15. do 17, septembra u oslabljenom sastavu, bez Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, sastati sa Francuskom u polufinalu Dejvis kupa u Lilu.

"Gledajući njihov tim i naš, odnos snaga na ATP listi, zatim i domaćeg terena i publike, sve je na strani naših protivnika, ali ako bi tako gledali na meč, onda ne bi trebali ni ići tamo, već istaknuti belu zastavu i ostati kod kuće. Nikad nismo isticali belu zastavu, uvek smo uzdignute glave išli u bitku i borili se do kraja, do poslednje lopte, ma kakav rezultat bio, važno je boriti se do kraja, jer lopta je okrugla i nikada se ne zna na kojoj strani će završiti i u kojem uglu", rekao je Krajinović, a preneo je Teniski savez Srbije.

"Zahvaljujem se selektoru (Nenadu) Zimonjiću na pozivu da budem deo ekipe koja će se suprotstaviti izuzetno jakim Francuzima. Dani provedeni u reprezentaciji za mene su uvek posebni, jer to što mi imamo u timu, taj bratski odnos, ta energija i taj kolektivni duh, to nema nigde. Uvek dobijem poseban motiv, novu snagu i energiju kada sam u Dejvis kup timu, i uvek je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Sigurno je da će u Lilu sve biti protiv nas, ali mi ćemo biti musketari, svi za jednog i jedan za sve, za Srbiju", kazao je on.

Krajinović je polovinom 2017. godine krenuo u novu fazu i ofanzivu u njegovoj karijeri. Pre dve godine bio je 86. teniser sveta, ali su ga povrede izbacile iz koloseka na koji se vratio u pravo vreme, titulom na turniru iz čelindžer serije u Heilbronu maja 2017.

"Trijumf u Heilbrunu dao mi je krila, podestio me na sjajne dane od pre dve godine kada sam beležio dobre rezultate i išao uzlaznom putanjom na ATP listi. Video sam da posle teškog perioda koji je ostao iza mene, obojen povredama i terapijama, da sam ponovo tu, u igri i da mogu ne samo ponoviti ono što je bilo, već i napraviti veće rezultate. Krenuo se korak po korak, strpljivo, ali sa verom da mogu i da moje vreme tek dolazi. To govore i rezultati, a verujem da će u budućnosti oni biti još veći i značajniji, jer radim na tome svakodnevno i verujem u sebe", kazao je on.

Krajinović je ocenio da je u formi i rekao da je "inspirisan da do kraja sezone odigra dobro još par turnira".

"Na kraju sezone uslediće kratak odmor, a zatim odlazim na pripreme sa trenerom Petrom Popovićem za 2018. gde želim da napadnem i rang Top 50. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti", rekao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke