Košmarni prvi set! Novaku se ovo protiv Nadala nikada do sada nije dogodilo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2019.
16:52
Izvor: Sportske.net

Nadal se preporodio u Rimu, čitav turnir igra kao u najboljim danima, tako je nastavio i danas u finalu tokom prvog seta protiv Đokovića.

Beta/Nic Bothma, Pool via AP
Beta/Nic Bothma, Pool via AP

Povezane vesti

Kako sada stoje stvari, veoma naporni mečevi protiv Del Potra u četvrtfinalu i Švarcmana kasno sinoć u polufinalu, ostavili su traga na Novaku Đokoviću koji u prvom setu današnjeg finala u Rimu nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor razigranom Rafaelu Nadalu.

Raspoloženi Španac je furiozno odigrao ovaj set, ne dozvolivši Đokoviću nijedan osvojeni gem, što se nikada do sada nije dogodilo u njihovom dugogodišnjem rivalstvu.

Dakle, 6:0 za Nadala posle prvog seta koji je trajao 39 minuta.

Ali, ovo je samo nastavak onoga što Nadal radi od početka turnira u Rimu. Podsetimo, on je, za početak, posle onog odlaganja zbog kiše, u istom danu ostvario dve pobede protiv Šardija i Bazliašvilija, u šesnaestini i osmini finala, i to kakvim rezultatima - oba puta 6:1 i 6:0!

Potom je u četvrtfinalu preslišao zemljaka Fernanda Verdaska sa 6:4 i (opet) 6:0, a najjači otpor do sada mu je pružio Cicipas u polufinalu, bilo je 6:3 i 6:4.

U finalu je opet silovit, znatno odmorniji od Novaka, ali nadamo se da će Nole u drugom setu naći energije da uzvrati udarac svom velikom rivalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke