Konačno prekinut loš niz, Novak rasturao u srpskom derbiju na šljaci!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 16.04.2018.
16:08
Izvor: Sportske.net

Konačno je Novak izgledao sjajno, prekinuo je niz od tri poraza!

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Sezona na šljaci krenula je odlično po najboljeg srpskog tenisera.

Đoković je furioznom igrom uspeo da savlada Dušana Lajovića sa 6:0 i 6:1!

Novak Đoković je u prvom setu podsetio na dane kada je briljirao svetskim tenisom, dao je nadu svojim fanovima da mogu da se nadaju da bi jednog dana ponovo mogao da bude svetski broj 1.

Igrao je kao u transu, Dušanu Lajoviću je dozvolio svega 8 poena u prvom setu, dovoljno za ubedljivih 6:0. Lajović je očajno servirao, morao je mnogo bolje protiv najboljeg srpskog tenisera i nekada najboljeg tenisera na svetu. Imao je svega 44% ubačenog prvog servisa i samo 25% osvojenih poena na prvi servis.

U drugom setu je Lajović živnuo, nakon osvojenog početnog gema Novaka Đokovića bez izgubljenog poena, Dušan stiže do svog prvog gema, ali u sledećem gemu kada je pokušavao da stigne do 2:2 nije uspeo, Novak je već tada hitao ka drugom kolu pošto je poveo u drugom setu sa 3:1.

Do kraja bez velikih problema, uz još jedan brejk stiže do prve pobede posle Australijan opena.

U narednom kolu Novak će igrati protiv mladog hrvatskog tenisera i jednog od najboljih mladih tenisera današnjice, Borne Ćorića. Potencijalni protivnik Novaku u osmini finala bio bi Dominik Tim, peti nosilac.

Novak je prošle godine ispao u četvrtfinalu turnira u Monte Karlu od Davida Gofana, ispadanje pre tog stadijuma turnira bi mu donelo novi pad na ATP listi. Sa druge strane, Novak bi potencijalnim osvajanjem turnira mogao da se vrati u top 10.

Dušan Lajović bi mogao da napreduje na listi imajući u vidu da prošle godine nije igrao u glavnom žrebu ovog turnira, a da je ove godine uspešno prošao kvalifikacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 16.04.2018
16:49

Covek je servirao 44 posto,nzm jesam li to ikad u zivotu video,i plus na to malo odserviranih ima samo 25 posto uzetih poena...Djokovic da ga je gledao samo dobio bi mec :D

avatar
Yaya Sanogo
Monday, 16.04.2018
16:32

Ajmo No1e, vrati se gde pripadas!

avatar
deki trbic
Monday, 16.04.2018
16:54

ahahahaha dobar vic, on je svoje otpevao

avatar
rosen.manutd
Monday, 16.04.2018
16:25

Gde bas protiv Ducija... :DnTo je pravi Nole, nas sampion!