Ko je prvi favorit u Melburnu i šta kaže šampion?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.01.2018.
12:05
Izvor: Sportske.net

Tenis od sutra izbija u prvi plan - Novak se vratio, Rodžer brani titulu, Nadal je prvi nosilac. Jeste li spremni za spektakl u Melburnu?

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Kvalifikacije za Australijan Open su okončane, sutra počinje ono pravo. A činjenica koja nas najviše raduje jeste to što se najbolji srpski teniser Novak Đoković vratio na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta.

On će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Donalda Janga, a malu zebnju pred ovaj duel izazvala je jučerašnja Novakova izjava da lakat i dalje nije 100 posto oporavljen.

Ipak,  Nole, a i mi koji ga podržavamo, verujemo da će sve biti u redu i da ćemo uskoro ponovo videti onog pravog Đokovića. Naravno, ne treeba očekivati čuda odmah na početku, Nole će ićiu korak po korak, pa dokle dogura. Nadamo se do same završnice.

Titulu brani Rodžer Federer, najtrofejniji teniser današnjice, koji je prošle godine uz dosta emocija proslavio trijumf u Melburnu, s obzirom da mu je to prva titula na Australijan Openu još od 2010, imajući u vidu dodatašnju Đokovićevu dominaciju na ovom turniru.

Takođe, bio je to Rodžerov spektakularni povratak posle pauze koju je i sam imao. Prošla sezona bila je impresivna za njega, pa zašto ne očekivati da i Đokovićev povratak bude tako impresivan?

Pa, ko je favorit u Melburnu?

Novinari su to pitanje postavili Federeru, a on je pokušao da protisak prebaci na svoje najveće rivale. On će ove godine biti već 37-godišnjak i upravo to uzima kao glavni argument u proceni da bi favoriti mogli da budu Nadal i Đoković, iako su i jedan i drugi još uvek ''roviti'' posle povreda.

''U godinama u kojima sam, moram da umanjim svoje šanse, jer ne mislim da 36-godišnjak treba da bude favorit na turniru.

Možda bi to mogao da bude neko poput Rafe, posle sjajne godine koju je imao, ili Novak koji ovde ima šest trofeja, bez obzira što ne znamo kako se on sada oseća. U svakom slučaju, njih dvojica mogu da budu favoriti'', ocenio je Federer i dodao:

''Sjajno je vratiti se ovde. Veoma sam srećan što je ponovo vreme za Australijan Open i ne mogu da verujem da je već prošlo godinu dana'', poručio je Federer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke