Kirjos odgovorio Nadalu: "Ne zna ništa o meni..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.02.2019.
12:41
Izvor: Sportske.net

Australijanac grčkog porekla još jednom je šokirao teniski svet. Posle tri sata borbe uspeo je da izbaci Rafu Nadala iz takta i sa turnira u Akapulku.

Epa/David Guzman
Epa/David Guzman

Povezane vesti

Čudna je priroda Nik Kirjos, ali neretko ume da pokaže zbog čega se verovalo da ima potencijal da postane najbolji teniser sveta.

Australijanac grčkog porekla eliminisao je Rafaela Nadala u drugom kolu turnira u Akapulku, pošto je posle tročasovne borbe slavio sa 2:1 (3:6, 7:6, 7:6) nakon velikog preokreta i posle dva taj-brejka.

Kirjos je i ovoga puta pravio "feštu" na terenu. Servirao je "ispod ruke", vikao na publiku, dobijao opomene i kazne, pa ne čudi što je Nadal po završetku meča osuo paljbu po protivniku.

"To je igrač neverovatnog talenta koji bi mogao da osvaja Grend slem turnire i da se bori za prvo mesto na svetu, ali iz nekog razloga je tu gde je sada. Nedostaje mu poštovanja prema publici, prema rivalima i prema sebi", rekao je revoltirani Nadal.

Španac je vrlo brzo dobio odgovor. Nik Kirjos je posle meča objasnio kako je atmosfera bila sjajna i kako je zadovoljan nivoom igre i načinom na koji se njegovo telo ponašalo tokom meča sa Rafaelom Nadalom.

Potom su novinari prešli na onaj zanimljiviji deo. Tražili su od Kirjosa da prokomentariše Nadalov komentar da "Kirjos ne poštuje publiku, rivale i sebe".

"Nadal je veliki šampion, a ja sam srećan što sam pobedio. On ne zna ništa o meni i o onome kroz šta sam prošao, tako da neću da slušam uopšte. Moja je stvar kako igram. Njemu je potrebno vremena da se namesti na ritern, spor je između poena, a po pravilima tempo igre diktira onaj koji servira. Svako različito igra", poručio je Kirjos.

Nik Kirjos će u četvrtfinalu turnira u Akapulku igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.







Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke