Kirjos izgubio set, pa "izmislio" problem da se povuče

Autor: Beta Beta
utorak 10.10.2017.
16:33
Izvor: Beta

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da je imao stomačnih problema i da je zato napustio teren nakon izgubljenog prvog seta od Amerikanca Stiva Džnosona na turniru u Šangaju.

Beta/AP Photo/Koji Sasahara
Beta/AP Photo/Koji Sasahara

Povezane vesti

"Imao sam stomačne probleme u poslednjih 24 sata, pokušao sam da budem spreman. Mislim da je od prvog poena bilo očigledno koliko se borim. Na današnjem treningu je i rame počelo da me boli, i nakon što sam izgubio prvi set nisam bio dovoljno jak da nastavim, jer nisam jeo mnogo u poslednjih 24 sata", rekao je Kirjos na konferenciji za novinare.

Australijanac se nekoliko puta raspravljao sa sudijom tokom meča. Nakon što je izgubio taj-brejk Kirjos se rukovao sa Džonsonom na mreži, a potom i sa sudijom Stivom Marfijem, koji ga je i tom prilikom upitao da li mi je potrebna medicinska pomoć, pre nego što je bez odgovora spakovao torbe i napustio teren.

U 12. gemu prvog seta pri rezultatu 30:30 sudija je dosudio da je forhend Kirjosa završio u autu. On je tražio čelendž, nakon čega je odluka promenjena. Kirjos je zatim udario dve loptice i dobio upozorenje o kršenju pravila.
 
Prilikom promene strana u taj-brejku Kirjos je vodio sa 4:2, ali je bio iznerviran zbog navijača, počeo je da se žali i psuje, pa mu je Marfi oduzeo poen.

Nakon toga je i izgubio servis, da bi kasnije uspeo da izjednači na 5:5, ali ne i da dobije set.

Set je završen sa 7:5 za Džonsona, a Kirjos je napustio teren bez objašnjenja.

ATP je saopštio da istražuje slučaj, a Kirjos je rekao da će kasnije tokom dana odlučiti da li će nastupiti sutra u dublu.

Kirjos je napustio teren i pre godinu dana na istom turniru i bio je suspendovan zbog nesportskog ponašanja i vredjanja navijača nakon što je izgubio u drugom kolu od Miše Zvereva iz Nemačke.

On je stigao u Šangaj na ovogodišnji turnir nakon što je izgubio od Rafaela Nadala 6:2, 6:1 u finalu u Pekingu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke