Kakva priča Grigora Dimitrova - Pre par meseci mu su nije ni izlazilo na teren, a danas...

Autor: Beta Beta
sreda 04.09.2019.
11:05
Izvor: Beta

Bugarski teniser Grigor Dimitrov rekao je da je koristio svaku priliku koju mu je pružio Švajcarac Rodžer Federer u četvrtfinalnom meču US opena i da je srećan zbog prolaska u polufinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Dimitrov se plasirao u polufinale US opena pošto je noćas pobedio Federera posle pet setova, 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Napravio je veliki uspeh izbacivši jednog od favorita za osvajanje trofeja, otkako je Novak Djoković završio takmičenje, ali i posle nešto lošijih rezultata u poslednje vreme.

"Videlo se da u završnici meča ne igra svoju najbolju igru. Iskoristio sam svaku priliku koja mi se ukazala", rekao je Dimitrov posle pobede.

On je uoči turnira izgubio sedam od osam mečeva, uključujući i poraz od 405. igrača sveta Kevina Kinga na turniru u Atlanti.

Od 2017. godine, kada je bio treći na ATP listi, Dimtrov je pokvario plasman, a ove godine je zbog povrede ramena propustio četiri turnira.

"Prethodnih šest, sedam meseci su bili prilično teški. Bio sam toliko loše, da više nisam želeo da izađem na teren. Povreda, gubljenje poena, renkinga, to je najteža stvar za svakog igrača", rekao je on.

"Ponovo sam počeo da verujem u svoj rad, išao sam na rehabilitaciju, vežbao sam i trenirao i kad sam se osvrnuo, skoro je kraj sezone, a ja sam napravio ovakav rezultat. Ovo je prilično posebno za mene", naveo je Dimitrov.

Dimitrov je nadigrao Federera, koji je imao i problema sa vratom i leđima.

"Borio sam se koliko sam mogao", rekao je Federer.

On je jurio 21. Gren Slem titulu, a šestu u Njujorku. Tokom meča tražio je lekarsku pomoć, što retko čini. On je napustio teren sa fizioterapeutom, a kada se meč nastavio posle 10 minuta, Federer je sve više promašivao. Ukupno je imao 61 neiznuđenu grešku, od kojih 33 sa forhend strane.

"Počeo je da usporava i sigurno na kraju meča nije bio 100 odsto", rekao je Dimitrov.

Federer je rekao da u završnici nije igrao dobro.

"Početak četvrtog seta nije bio idealan. Početak petog seta nije bio idealan",
naveo je Federer.

On je pokušavao da se plasira u rekordno 56. polufinale grend slem turnira.

"Razočaran sam što je završeno, pošto sam mislio da igram prilično dobro. Ovo je, u neku ruku, propuštena prilika", rekao je Federer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke