Jovanovski cilja bolji plasman na WTA listi

Autor: Beta Beta
utorak 20.10.2015.
15:54
Izvor: Beta

Srpska teniserka Bojana Jovanovski izjavila je danas da joj je cilj da sledeće godine popravi poziciju na WTA listi i plasira se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beta/Xinhua/Yue Yuewei
Beta/Xinhua/Yue Yuewei

Povezane vesti

Jovanovski trenutno zauzima 76. poziciju na WTA listi, a najbolji plasman joj je 32. mesto.

"Želim da se dobro pripremim za 2016. godinu, da sve treninge obavim po planu i tada ću napredovati na WTA listi i premašiti svoj najbolji renking. Neću braniti poene iz ove godine, pa će mi i to omogućiti da napredujem, uz igru za koju očekujem da bude na visokom nivou. Najveća želja mi je odlazak na Olimpijske igre u Rio. Verujem da ću uspeti da se plasiram na Igre", rekla je Jovanovski, preneo je Teniski savez Srbije.

Ona je rekla da je zadovoljna jer je prvi put posle tri godine u kontinuitetu odigrala šest turnira.

"Uspela sam da izvučem maksimum u samom finišu sezone, na azijskoj turneji. Odigrala sam polufinale u Taškentu i Tijanđinu, a sada sledi odmor, pa pripreme za novu sezonu koja, počinje turnirima u Australiji. Azija je posebna za mene, uvek sam tamo pravila dobre rezultate"
, dodala je Jovanovski.

Reprezentacija Srbije će 6. i 7. februara naredne godine kao domaćin igrati protiv Španije u Svetskoj grupi Dva u Fed kupu.

"Protivnik je jak i neugodan. Želim da pomognem reprezentaciji, kao što sam to uvek činila. Ali, to podrazumeva da budem potpuno zdrava, jer samo tako mogu da se stavim na raspolaganje selektorki Tatjani Ječmenici. Ako bismo nastupile u najjačem sastavu, a tu mislim na nastupe Ane Ivanović i Jelene Janković, mogle bismo da pobedimo Španju", dodala je Jovanovski.

 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke