Još jedan koji odbija Novaka: "Đokovićeva ideja nema smisla, ima kome je bitnija pomoć"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 09.05.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Izjava Argentinca.

Screenshot: instagram
Screenshot: instagram

Povezane vesti

Nakon dosta žalbi od strane slabije plasiranih tenisera da "ne mogu da prežive", Novak Đoković je pokrenuo inicijativu po kojoj bi najboljih 100 tenisera i teniserki pomoglo slabije plasiranima određenim iznosima.

"Lepo je pomoći, ali ovo nema smisla. Nijedan teniser ne gladuje. Ja bih radije pomogao onima koji su gladni i umiru. Njima je bitnija pomoć nego sportistima", rekao je Gvido Pelja.

"Većina nas ne može da se uporedi sa Novakom, Rafom i Rodžerom po finansijskoj situaciji. Oni su u karijeri zaradili preko 100 miliona dolara i nije im problem da budu humanitarci davanjem 30 hiljada u fond", kaže Pelja.

Đoković ima ideju da teniseri od prve do pete pozicije uplate u fond po 30000 dolara, od 5. do 10. po 20 hiljada, a zatim od 10. do 20. pozicije po 15 hiljada, od 20. do 50. mesta po 10 hiljada, a od 50. do 100. pozicije po 5.000 dolara.

Gvido Pelja je trenutno 35. teniser sveta i po Novakovom rešenju dao bi 10 hiljada dolara.

Podsetimo, odluci Novaka Đokovića protivilo se nekoliko tenisera, među kojima je i Dominik Tim.

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Sunday, 10.05.2020
00:03

Pa sto onda ne daje cesce gladnima i onima koji umiru. Evo koliko se humanitarnih akcija odrzava za Afriku, pa oni i dalje jaaaako slabo napreduju u vecini zemalja, jer ko zna gde taj novac zavrsi na kraju. A direktnih donacija (bez posrednika i fondacija) je, kao sto vidimo, malo. Sto se onda ne trudi da daje vise taj novac takvim ljudima, kojima bi radije davao, makar u svojoj zemlji. I ne samo on, i ostali takodje.