Jelena Dokić o igranju za Srbiju: "Jedina stvar koju bih promenila u životu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
19:05
Izvor: Sportske.net

Jedna od najboljih teniserki sveta u prvoj deceniji novog milenijuma priznala je da igranje za našu zemlju nije nešto čime se ponosi i što bi rado promenila da može da vrati vreme.

Epa/Peter Klaunzer
Epa/Peter Klaunzer

Povezane vesti

Knjiga u kojoj je Jelena Dokić iznela detalje o privatnom životu i otkrila da je bila žrtva svog oca Damira privukla je ogromnu pažnju širom sveta.

Ugledni britanski list "Gardijan" objavio je danas na svom onlajn izdanju razgovor sa Jelenom Dokić u kojem je nekada četvrta teniserka sveta govorila o onome što je iznela u svojoj knjizi.

Jedna od tema intervjua koji je Dokićeva dala za "Gardijan" bila je i odluka koju je donela 2000. godine, da zaigra za tadašnju Jugoslaviju, kasnije Srbiju i Crnu Goru.

"Bilo je to veoma teško za mene, ali otac me je stavio u tu situaciju. Bila sam jako tužna i ljuta što me je primorao na tako nešto. Ako u životu i karijeri postoji jedna stvar koju bih mogla da promenim, onda je ovo ta stvar. Uvek sam se osećala kao Australijanka, nikada ne bih to menjala", kazala je Jelena Dokić.

Jelena je odluku da zaigra za Jugoslaviju donela 2000. godine, nedugo nakon poraza od Martine Hingis u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Pod zastavom Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore, nastupala je od 2001. do 2005. godine. Nakon toga je ponovo zaigrala za Australiju ali je takva odluka naišla na negodovanje kod dela javnosti.

"Ne želim sažaljenje, prevazišla sam sve to. Ne žalim se, samo želim da svojom pričom pomognem ljudima", dodala je Jelena Dokić.

U knjizi "Nesalomiva" Jelena Dokić je pisala o torturi kojoj je bila izložena od strane njenog oca Damira Dokića sa kojim više nema nikakav kontakt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
micras
Tuesday, 14.11.2017
22:01

Nema veće časti nego igrati za majku srbiju. Ono si kako si rođena, Srbija je tvoja otadžbina, jedna i jedina.Nositi dres srbije nemože da zameni nikakve pare ili državljanstvo,

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 14.11.2017
20:45

Treba videti kako je tacno ovo rekla, ali, za svaki slucaj: -Sram te bilo, prava si Milka-...

avatar
Vladanko
Tuesday, 14.11.2017
20:36

E dace bog vala da nam takvi i tebi slicni koji ne postuju otadzbinu nikada vise ne zaigraju u bilo kom sportu pod zastavom Srbije!

avatar
amigo999
Tuesday, 14.11.2017
20:31

Otac joj je zeleo da napravi od nje Jugoslovenku i igraca svetske klase...Ona je to shvatila drugacije, sto je kostalo kariere....

avatar
Stevan Mikša
Tuesday, 14.11.2017
20:24

Ova zena je bolesna ako sam dobro obavesten. Puno zdravlja joj zelim. A takve kao ona, Krkic i slicni nam nisu potrebni. Tu se vidi kakve su velicine Novak i npr. Neven Subotic koji su pored ogromnih para i mogucih vecih uspeha u karijeri pod zastavom druge zemlje izabrali da nastupaju pod zastavom Srbije.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 14.11.2017
20:45

Zdravko Kuzmanovic, Milos Veljkovic, Aleksandar Prijovic, verovatno i (jos) neki od ovih mladjih. Nije u redu ispalo to onda prema Nevenu Suboticu, taj covek je na mala vrata otisao jer su mu se podsmevali:-/

avatar
Eccentric
Tuesday, 14.11.2017
20:08

Koja je ova koja hoce da zaradi pisuci o svom privatnom zivotu. Nebitna