Janko slikovito: "Normalno da i Novak nekada dobije po zadnjici"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 10.09.2018.
17:35
Izvor: Sportske.net, Mondo.ba

Dvojica prijatelja su u stalnom kontaktu.

Epa/Tannen Maury
Epa/Tannen Maury

Povezane vesti

Srpski teniser Janko Tipsarevići trebalo je da nastupi na turniru "Srpska open" u Banjaluci posle više od godinu dana pauze zbog povrede.

Ipak, to se nije desilo jer se još uvek oporavlja od povrede, ali je stigao u glavni grad Republike Srpske gde se za Mondo.ba osvrnuo na uspehe Novaka Đokovića.

"Često sam u kontaktu sa Novakom, porodični smo prijatelji i od početka njegove patnje sa povredom i operacijom, razgovarali smo jer znam kroz šta prolazi. Još negde u martu ili aprilu je rekao, kada je on bio 17. na svetu, da će sledeće godine u to vreme biti broj 1", veruje Janko.

Istakao je da se trudio da pomogne Novaku koliko je bio u mogućnosti, te da je bilo normalno da će imati padove tokom svog povratka na teniski vrh.

"Savetovao sam ga i govorio mu da ništa ne može preko noći. Normalno je, da na početku puta ka svom povratku, ponekad dobije "po zadnjici". Moralo je tako da bi došao tu gde je sada. Prihvatio je savet i posle svakog njegovog poraza smo se čuli. Shvatio je da tako mora, dan pauze, sutra opet na trening. Sada je najvažnije da je zdrav, da ga ne boli lakat. Onda nije pitanje da li će se on vratiti, nego kada."

Tipsareviću je žao što neće nastupiti na turniru u Banjaluci.

"Želeo sam da ovo bude prvi turnir na kojem ću se takmičiti posle više od godinu dana neigranja. U pretekle dve nedelje, da bih pokušao da igram, primio sam čak osam injekcija kortikosteroida u nogu, ali nije vredelo."

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke