Janko je ponovo onaj stari!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.04.2015.
17:37
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Janka Tipsarevića, najveća od povratka na teren posle jednoipogodišnje pauze!

Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Beta/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Janko Tipsarević ove sedmice nastupa na turniru u Minhenu, a danas je u prvom kolu eliminisao šestog nosioca, Australijanca Bernarda Tomića.

Vodila se velika borba, meč je trajao dva sata i 10 minuta, a na kraju je srpski teniser slavio sa 2-1, po setovima 5-7, 6-1, 7-6 (7-3)!

Počelo je serijom brejkovba, jedan više je u prva tri gema napravio Tomić, poveo nešto kasnije sa 3-1, a Janko je tu prednost rivala anulirao u osmom gemu, za izjednačenje na 4-4.

Ipak, finiš prvog seta ponovo pripada Tomiću, koji još jednim brejkom stiže do 7-5 i vođstva u ovom meču.

Ali, kako smo i navikli od njega, Tipsarević se nije predavao! Srbin je furiozno odigrao drugi set, prepustio samo jedan gem rivalu i najavio potzpuni preokret u ovom meču.

Treći, odlučujući set je doneo pravu dramu. Igralo se gem za gem, i jedan i drugi su bili sigurni u svojim servis gemovima, pa je odluka morala da bude doneta u taj-brejku. Tu je Janko sjajno stratovao, poveo sa 3-0 i tu prednost je do kraja umeo da iskoristi na pravi način i izbori plasman u drugo kolo.

Njegov naredni rival će biti 34-godišnji Viktor Estrelja Burgos iz Dominikanske Republike, 51. na ATP listi, koji je juče u prvom kolu eliminisao našeg Viktora Troickog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke