Iz Nadalovog tabora stižu dobre vesti za ostale tenisere, pa i za Novaka

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 19.12.2017.
10:29
Izvor: Sportske.net

Rafael Nadal planira da prolongira svoju karijeru, a zbog toga će u novoj sezoni doći do konkretnih poteza.

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

Najbolji svetski teniser u 2017. godini, Rafael Nadal, planira da igra još dugo tenis kao profesionalac, ali je pitanje koliko je to moguće imajući u vidu veliko zamaranje zbog velikog broja turnira.

Ipak, daleko od toga da je to nerešivo, Rafael Nadal koji već sada ima 31 godinu ima plan za narednu sezonu u kojoj želi da ostane svež što je više moguće.

Plan glasi - smanjiti broj turnira.

Naime, prvoplasirani na ATP listi će odigrati svega 18 turnira u sezoni.

Za razliku od prethodne sezone, Nadal će odsustvovati sa turnira u Roterdamu i Bazelu, a drugu godinu uzastopno će propustiti turnire na travi u Latinskoj Americi. Razlog za ovako nešto jeste činjenica da ima dosta problema prilikom promena podloga i da će pokušati što manje da to čini u narednim sezonama.

Federer se služio sličnom taktikom u prethodnoj sezoni, odigrao je svega 11 turnira, mada je imao i povredu koja ga je odvojila od terena.

Pored ovoga, Nadal planira da skoro uopšte ne igra dubl mečeve u svojoj karijeri, a pitanje je i da li će igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.

Ovo su odlične vesti za sve one koji pretenduju na najviši plasman, Nadal bi mogao da izgubi određen broj bodova u startu zbog smanjenog broja učešća na turnirima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vicariuosly
Wednesday, 20.12.2017
15:01

Ne mogu da budu dobre vesti ni za koga, kada jedan vrhunski teniser, kao što je Nadal, odsustvuje sa turnira.

avatar
Manitu
Tuesday, 19.12.2017
20:20

Kakva farsa je tenis.Njegova karijera je trebala da se zavrsi pre 3 godine ali su ga izgurali da osvoji jos koji GS, takodje vazi za Federera.