Ivanišević prizemljio Kirjosa

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 04.06.2019.
10:45
Izvor: Sportske.net

Nik Kirjos privlači pažnju daleko više van terena, nego li na terenu.

Epa/Ettore Ferrari
Epa/Ettore Ferrari

Povezane vesti

Potencijal ima, ali ima i dugačak jezik.

Nik Kirjos, australijski teniser, ima velikih problema na terenu, očekivali smo mnogo više od njega, a nakon izostanka velikih rezultata na jakim turnirima, nije izostala priča o drugim teniserima.

Posebno Nik Kirjos ima reči o Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, o prvom je rekao da ima veliku želju da ga svi vole, o drugom da ne zna da podnese poraz.

Nekadašnji šampion Vimbldona, Goran Ivanišević, ga je prizemljio.

"Ti momci su 350 dana godišnje zajedno, ne možeš tako ružno da pričaš o kolegama. Možda nekog voliš više ili manje, ali kako će neko da proslavi pobedu ili nešto slično, koga briga?", rekao je Ivanišević.

"U svojoj glavi razmišljaj o čemu želiš, ali tako ne smeš da govoriš o kolegama na terenu, to je za mene jedina stvar koju Nik treba da promeni. Odradi posao, pobedi ga i nasmej se, ali da pričaš svašta nakon duela, to nije dobro", savetovao ga je Goran.

Hoće li se Nik ikada promeniti?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MIlan Miljkovic_fb
Wednesday, 05.06.2019
13:39

"Показали су ми како да пуцам, само из забаве. Пустили су ме да пуцам из митраљеза. Било је тешко контролисати, али, ох, било је лепо осећање - сви меци излазе. Мислио сам да би било лепо да ми неки Срби стоје испред мене. " Иванишевић 1993 New York Times

Кључна реч овде је "неки". Неки Срби. Посебно не Срби, већ неки. Млади или стари, болесни или здрави, мушкарци или жене, невини или криви, чини се да то није важно Иванишевићу. Зар нисмо дуго чули овај нехумани позив на убиство, сада сведен на рекреативно убиство у пракси? Да ли заиста желимо дати охрабрење онима у нашој земљи који такођер мисле како би било лијепо убити "неке" Јевреје, или "неке" црнце, или "неке" гејеве, или "неке" полицајце, или "неки" белци, или само "неки" људи, ? Када се било ко од нас пребаци у недостојне жртве које је у реду да буду убије, онда сви постајемо "неки" у нечијим очима.

Да се ​​овакав осећај тенисера може појавити у New York Times , то је застрашујуће, умирујући пример неуспеха стандарда нашег времена. Без трагања за истином, не може бити стандарда и позиви на убиства као наводна спортска прича.

avatar
MIlan Miljkovic_fb
Wednesday, 05.06.2019
13:32

Кирјос је за вас Иванишевићу мало дете.

Подсетићу шта сте ви изјавили

„Pokazali su mi kako se puca, onako, radi zabave. Dali su mi da pucam iz mitraljeza. Bilo ga je teško kontrolisati, ali, oh, tako je bio lep osećaj – ti meci koji izlaze. Zamišljao sam kako bi bilo lepo da neki Srbi stoje ispred mene” - Ivanišević FEB. 28. 1993 god New York Times