Ivanišević otkrio još jedan Novakov problem!?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.04.2018.
12:29
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Doduše nezvanično, ali gde ima dima...

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Za mnoge je i dalje prava misterija zbog čega je Novak Đoković toliko fizički i igrački pao u poslednjih par meseci, posle Australijan Opena.

Podsetimo, Novak je u Melburnu zaustavljen u osmini finala od mladog Korejca Čunga, ali nije ostavio toliko loš utisak imajući u vidu da je pre toga pauzirao oko šest meseci.

Očekivalo se da će tokom sezone podizati formu, ali su se pojavili novi problemi sa laktom, lakša hirurška intervencija, a onda i povratak na teren u Indijan Velsu, pa u Majamiju.

Na ta dva turnira Đoković je na terenu izgledao i igrao baš zabrinjavajuće, oba puta eliminisan je u prvom kolu, a potom otpustio i Andrea Agasija i Radeka Štepaneka i tako ostao bez trenera pred start sezone na šljaci.

Dešavanja oko Đokovića se i dalje komentarišu, a u intervjuu za ''Jutarnji list'' te teme se dotakao i Goran Ivanišević, odnedavno trener Kanađanina Miloša Raonića.

Tom prilikom, Ivanišević je otkrio i još jedan potencijalni problem sa kojim se Novak navodno suočio.

''Za početak mislim da se Đoković prerano vratio i da je morao propustiti Indijan Vels, čuo sam takođe da je zbog ruke uzeo nešto lakši reket, a menjati težinu reketa nije uvek dobro'',
objašnjava Ivanišević.

Rastanak Đokovića i Agasija ga nije nimalo iznenadio.

''Nisam ni verovao da bi to moglo predugo trajati'', tvrdi Ivanišević, ali ne navodi razloge zbog kojih je imao takvo mišljenje.

Nekadašnji hrvatski teniser dao je i prognozu narednog dela sezone, na šljaci. Nema nikakvu dilemu ko će dominirati.

''Nadal će ih opet sve potaracat’. Ne vidim nekoga ko bi Nadalu mogao biti ozbiljan suparnik na zemljanim terenima i Rafa će tu opet dominirati.

Marej je opet počeo trenirati, verujem da će se i on vratiti, baš kao što sam uveren da bi se velikim rezultatima mogao vratiti i Stan Vavrinka, koji se takođe priprema za povratak.

Znam da ima puno mladih i potentnih tenisera, ali moraće dobro zapeti da bi napravili veliku reorganizaciju i promenu u svetskom tenisu. Mladi dolaze, to je neminovno, ali trebaće im još malo vremena'',
zaključio je Ivanišević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexandr Popovic
Friday, 06.04.2018
14:52

"Nadal će ih opet sve potaracat’" Kako to da je tako siguran da posle skoro isto duge pauze zbog "povrede" Nadal nece proci kao Djokovic. I kako nikome nije cudno da u isto vreme kad Federer pravi "pauzu" zbog "povrede", nastupa Nadal koji se oporavio od "povrede" i obrnuto. Ovo sve lici na neki dil izmedju njih dvojice o "podeli plena".

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 06.04.2018
14:22

Laksi reket slabiji udarac, laksa hrana slabiji udarac...

avatar
Don Carlo
Friday, 06.04.2018
13:10

samo neka uzima travuljine i bice super :D