Ivanišević: ''Da mi je neko pričao da će Novak ovako pasti...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.04.2017.
13:21
Izvor: Sportske.net, index.hr

Ni legendarni hrvatski teniser nema pravo objašnjenje za znatno slabije rezultate Novaka Đokovića u poslednje vreme. Ipak, prognozirao je ko bi u narednim godinama mogao da bude novi svetski ''broj 1''.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Od prošlog leta, kada su počeli prvi veći kiksevi Novaka Đokovića, brojni mediji, ali i teniski stručnjaci širom sveta bavili su se razlozima zbog kojih se našem najboljem teniseru to dogodilo.

I danas je ta tema aktuelna, OVDE ste mogli da čitate šta je španskom ''As-u'' rekao Bogdan Obradović, a između ostalog je i Goran Ivanišević u izjavi za ''Index'' izneo svoje mišljenje o Novakovom padu.

''Teško mi je to komentarisati. U novinama se piše svašta. Jedini Novak zna šta mu se događa u glavi i jedino on sam može izaći iz toga jer je sjajan teniser. Verujem da hoće i s nekoliko dobrih rezultata vratiće se gde mu je mesto. Međutim, da mi je neko pričao da će izgubiti bodovnu prednost i ovako pasti, ne bih verovao",
izjavio je Ivanišević.

A ako mu je teško da pronikne u Novakove probleme, mnogo lakša tema je prognoza ko bi mogao da bude novi lider na ATP listi u narednom periodu. Ivanišević je uveren da Australijanac Nik Kirjos ima kvalitet za tako nešto.

"On je genijalac i bila bi tragedija da taj čovek ne bude broj 1 na svetu. Jedini koji ga u tome može sprečiti je on sam. Teško mu je mogu dati savet jer sam se i ja naplaćao zbog svojih gluposti.

On je jako dobar momak izvan terena, ali suludo razmišlja i svoj je, a zato ga ljudi vole ili ne vole. Meni je on super i s takvim udarcima morao bi biti broj 1, biće velika šteta ako se to ne dogodi. Takođe, tenisu danas fali razbijanje reketa",
poručio je Ivanišević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke