Ivana Jorović: ''Krivo mi je što nisam uspela''

Autor: Beta Beta
nedelja 17.04.2016.
21:37
Izvor: Beta

Srpska teniserka Ivana Jorović rekla je danas da joj je krivo što reprezentaciju nije dovela do petog odlučujućeg meča protiv Belgije u baražu plej-ofa za opstanak u Svetskog grupi dva Fed kupa.

BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/SRDJAN STEVANOVIC/EV
BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/SRDJAN STEVANOVIC/EV

Povezane vesti

"Krivo mi je što nisam pobedila, što Srbiju nisam dovela do petog meča. Da sam dobila taj-brejk, , kada sam imala dve set lopte, mislim da bi meč išao drugačijim tokom. Možda je to bilo ključno...", rekla je Jorovićeva novinarima posle meča u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Teniska reprezentacija Belgije povela je s nedostižnih 3:1 protiv Srbije i izborila plasman u Svetsku grupu dva Fed kupa, a odlučujući poen Belgiji donela je Kirsten Flipkens pobedom na Ivanom Jorović u dva seta - 7:6, 6:4.

"Mislim da je Flipkens bolja igračica u ovom trenutku. Dala sam sve od sebe, ali je ona pokazala koliko je borbena. Ovaj put je bila bolja, ali nadam se da ću sledeći put to biti ja", kazala je Jorovićeva.

Srbija će naredne sezone igrati u Evroafričkoj zoni, a Jorovićeva veruje da će igračice do tada napredovati i da će se vratiti u Svetsku grupu dva Fed kupa.
Belgijska teniserka Kirsten Filpkens rekla je da je presrećna zbog plasmana u Svetsku grupu dva Fed kupa i dodala da je njena reprezentacija imala sreće što za Srbiju nisu nastupale Ana Ivanović i Jelena Janković.

"Bio je ovo težak vikend za nas. Janina (Vikmajer) je dobro počela dan, dovela nas do 2:1 i meni znatno olakšala situaciju. Mislim da smo imale sreće što za Srbiju nisu nastupale Ivanovićeva i Jankovićeva, ali i pored toga, Aleksandra Krunić nam je izuzetno otežala posao. Ivana Jorović je pokazala da poseduje ogroman potencijal i očekujem još mnogo od nje u narednim godinama", rekla je Flipkensova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke