Igra prestola - Novak na vrhu još SAMO dve nedelje?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.10.2016.
10:49
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković suočava se sa velikim pritiskom na startu 222. nedelje na vrhu ATP rang liste pošto su na zvaničnom sajtu Tura objavljene kalkulacije prema kojima bi Endi Marej mogao da ga "detronizuje" do 7. novembra.

www.atpworldtour.com
www.atpworldtour.com

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je u ponedeljak svoju 222. nedelju na vrhu ATP rang liste ali će u nastupajućem periodu biti na velikom iskušenju da tu poziciju zadrži.

Nakon što je objavljen poredak na početku tekuće nedelje, na zvaničnom sajtu ATP tura pojavila se vest koja se tiče Endija Mareja i njegovog pohoda na mesto koje trenutno drži Novak Đoković.

Pod naslovom "Marej nastavlja pohod na vrh turnirom u Beču", urednici zvaničnog sajta ATP tura objašnjavaju kako bi Britanac mogao da se domogne prvog mesta na svetskoj rang listi već do 7. novembra.

Trenutno drugi teniser sveta mogao bi da preuzme prvo mesto na ATP rang listi već 7. novembra, a to bi se dogodilo ukoliko osvoji turnir u Beču i Masters u Parizu, pod uslovom da Novak Đoković ne uđe u finale pariskog Mastersa.

Ukoliko se pitate kako je moguće da dođe do smene na vrhu ATP liste pre završnog Mastersa u Londonu, evo odgovora.

Trenutna razlika između Novaka Đokovića i Endija Mareja iznosi 2.415 bodova s tim što se bodovi osvojeni na prošlogodišnjem završnom Mastersu brišu nakon Mastersa u Parizu.

Kada to uzmemo u obzir, možemo da kažemo da prednost Novaka Đokovića u odnosu na Endija Mareja iznosi 1.085 bodova što je cifra do koje se dolazi kada oduzmete ono što su dvojica tenisera osvojila prošle godine u Londonu.

U takvoj konstelaciji stvari Endi Marej treba da osvoji turnire u Beču i Parizu i da Novak Đoković ne uđe u finale Mastersa u glavnom gradu Francuske, pa bi Britanac 7. novembra izbio na čelo ATP rang liste sa 10.585 bodova.

Srpski teniser bi u ovakvoj postaci stvari pao na drugo mesto sa 9.960 bodova, ali bi već na završnom Mastersu imao novu šansu da se vrati na prvo mesto i godinu završi kao svetski broj jedan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Wednesday, 26.10.2016
10:43

Mislim da je potrebno da uzme jedan turnir pa da povrati samopouzdanje.nMada..meni licno,najbitniji su grend slemovi.nTo je ono sto se pamti.nDa u Australiju dodje u pravoj formi.nPa makar i kao br 2.

avatar
prike
Tuesday, 25.10.2016
18:41

Па, добро... Пошто се цео свет ујединио да свргне Нола, 'ајде баш заинат да им то не приушти. И још нешто. Може ли ико, након оволико времена, па звао се он и Виланждер, да говори о Броју 1, а да не мисли на Ђоковића? Мислим, реално...

avatar
Ckea
Tuesday, 25.10.2016
16:18

Novak ladno ostaje na prvom mestu, da mu neko drugi dise za vrat umesto mareja pa bi se i zabrinuo a ovako nema brige. Kako mi je odvratan taj marej, nemogu da smislim tu njegovu facu a onaj fedex pogotovo, nekad me i Vilander nerviro al mi lik posto smesan sa svojim prognozama. Nadal je uvek bio na nivou i tenis je bio naj interisantniji u vreme kad su on i Nole bili najbolji.

avatar
LFC Borca
Tuesday, 25.10.2016
14:12

Ovaj pavijan Marej ni Bec necd osvojiti. Zivi bili pa videli.

avatar
Tuesday, 25.10.2016
16:08

zasto vredjas coveka? nije lepo.

avatar
John Cena
Tuesday, 25.10.2016
12:04

Nole je u padu forme, ipak steta bi bila da ne zavrsi godinu kao prvi jer je imao duplo vise bodova od Mareja