Igra nerava u Madridu, Srbiji nedovoljne tri meč-lopte, ništa od polufinala!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.11.2019.
16:24
Izvor: Sportske.net

Tako blizu, a tako daleko, bolan poraz reprezentacije Srbije.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Dejvis kupa pošto su danas u veoma dramatičnom dublu Rubljev i Hačanov savladali Đokovića i Troickog sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 7:6 (10:8).

Rusi će se tako sutra sastati sa selekcijom Kanade u borbi za plasman u finale.


Na kraju, Srbija - Rusija 1:2 u pobedama.

Meč je odlično počeo za naš tim, Viktor i Novak su brzo stekli brejk prednosti i poveli sa 3:1, ali onda sledi veliki pad u njihovoj igri, Rusi vezuju četiri naredna gema i okreću rezultat na 5:3 u svoju korist.

Nakratko je naš dubl prekinuo seriju rivala, ali nije mogao do jo jednog brejka. Rusi dobijaju naredni gem na svoj servis i prvi set sa 6:4.

Sličan razvoj događaja i u prvoj polovini drugog seta. Opet Đoković i Troicki prvi stižu do brejka, opet je bilo 3:1 u njihovu korist i opet se Rusi vraćaju, za izjednačenje na 4:4.

Ali, nisu Rubljev i Hačanov imali snage za potpuni preokret, kao u prvom setu, naš dubl dobija naredna dva gema i stiže do 6:4, za ulazak u set odluke.

Tamo se igralo gem za gem, uzbuđenje je raslo, psihološki pritisak na obe strane, ali ni jedni ni drugi nisu popuštali.

Odluka je morala da bude doneta u taj-brejku, gde su Rusi poveli sa 2:0, Novak i Viktor su okrenuli na 4:3, pa 5:4.

Onda smo imali veliku šansu, naš dubl je imao inicijativu, ali se Rubljev izvanredno odbranio i onda uspeo da iznudi grešku našeg dubla sa 5:5.

Ovo ipak nije uzdrmalo srpski tandem, koji dobija sledeći poen i stiže do prve meč lopte.

Međutim, nova greška za nastavak drame - 6:6.

Srbija dobija prvi poen posle promene strana i stiže do druge meč lopte, na servis Hačanova, ali danas izvanredni Rubljev opet na mreži nadmudruje naše igrače - 7:7.

Ali, ponovo naš dubl uzvraća, usledila je treća meč lopta, ovoga puta na Đokovićev servis, izgledalo je kao idealna prilika, ali Troicki greši i na semaforu je 8:8.

U narednom poenu i Đoković greši i Rusi stižu do svoje prve meč lopte, koja im je bila dovoljna za plasman u polufinale - 10:8 u taj-brejku!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blackmamba24
Friday, 22.11.2019
17:29

Treba ostati miran pored Troickovih poteza na kraju meca, svaka cast Novaku al da se klonira ne moze, vidi se da je neko kvalitet i najbolji na svetu a neko redovni splavar, ne mogu da verujem da covek mrezu ne moze da prebaci na kraju i da pogadja aut od celog terena, al dzabe sve to...

avatar
Le Tissier
Friday, 22.11.2019
17:59

Nisam neki ljubitelj tenisa i bas ga retko gledam ali sam odgledao kraj ovog meca i Troicki mi je digao pritisak, cisto nisam mogao da poverujem da je neko na tom nivou toliko los...

avatar
Tristan
Saturday, 23.11.2019
03:19

Ne razumem zasto Lajovic i/ili Tipsa ni su igrali. Generalno od 2012 godine poprilicno cudne odluke o tome ko igra sa kim u Devis Kupu zaz reprezentaciju. Najgore je bilo kad Berdih i Stepanek dobili salataru pobedivsi Srbiju i rekli da nisu mogli da veruju da je to desilo jer smo imali Novaka ali on nije igrao....