IGRA NERAVA u finalu, Nole dobio dramatičan prvi set!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.07.2019.
16:10
Izvor: Sportske.net

Bravo, Nole, još dva do odbrane trona!

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Divovsku borbu od samog početka meča vode Novak Đoković i Rodžer Federer u finalu Vimbldona, a više koncentracije u dramatičnom finišu prvog seta imao je naš teniser koji je ovaj deo igre dobio sa 7:6 (7:5)!

I jedan i drugi su bili veoma sigurni i autoritativni u svojim prvim servis gemovima, a prve probleme Novak je imao u četvrtom gemu, kada ga servis nije služio, ali je ipak uspeo da dobije taj gem posle velike borbe.

Imao je i Federer jednu problematičnu situaciju na 0:30 na svoj servis, ali Đoković to nije uspeo da iskoristi, pre svega zbog odličnih servisa Švajcarca.

Ušlo se na kraju u taj-brejk, gde Novak prvi stiče nešto osetniju prednost - 3:1, ali Federer onda uzvraća asom, da bi švajcarski teniser dobio i sledeći poen na Đokovićev servis, za 3:3 prilikom promena strana.

Švajcarac i posle toga nastavlja svoju seriju, kažnjava jedan Đokovićev nesmotren izlazak na mrežu, poveo je potom i sa 5:3, ali došlo je vreme i za jednu Federerovu grešku - 5:4.

Đoković dobija i naredna dva poena na svoj servis, stiže do prve set lopte i odmah je pretvara u vođstvo u setovima - 7:5 u taj-brejku!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke