Hrvati sigurni, Novak najbolji u istoriji!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.07.2019.
13:26
Izvor: Sportske.net

Đoković je impresionirao čitav svet, a naročito Balkan.

EPA-EFE/NIC BOTHMA
EPA-EFE/NIC BOTHMA

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je impresionirao čitav svet osvajanjem petog Vimbldona u karijeri.

Učinio je to na maestralan način u fantastičnom meču sa Rodžerom Federerom koji će se još dugo pamtiti.

Uveliko se vodi polemika o tome da li je Novak najbolji tenier u istoriji "belog sporta", a kolumnista hrvatskog portala Index Armin Hasanbegović nije imao dilemu.

"Kad bi Novak Đoković sutra završio karijeru, ostao bi upamćen kao najbolji teniser svih vremena. To neće priznati samo najtvrđi obožavatelji Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ali i njima je sve jasno."

"Od trenutka kad se pojavio, bio je osporavan i omražen. Osporavali su ga oni koji su svakim njegovim napretkom osećali da je sve bliže njihovim idolima, a ne vole ga isti ti jer je prekinuo duopol najomiljenijih i najtrofejnijih tenisera svih vremena."

"Kako to da odjednom ne gledamo teniske El Klasike u završnicama turnira? Kako to da se iz neke neteniske zemlje pojavio mladić koji s toliko samopouzdanja izlazi na megdan najvećima u istoriji? Kako to da je taj mladić dostigao takav nivo bez slabosti u igri? I kako to da se naši idoli uglavnom predaju u mečevima s njim još u svlačionici?"

"Đoković se osvojenim Wimbledonom, petim u šest odigranih finala i trećim preko Federera, približio Nadalu na dve Grand Slam titule zaostatka, a Švajcarcu na četiri. I taj broj najvećih titula je jedino zbog kojeg neki još tvrde da je Federer najveći svih vremena. Sve drugo je na strani najboljeg svih vremena", istakao je Hasanbegović, a u nastavku teksta koji možete pročitati OVDE piše o tome zbog čega je Đoković bez dileme najveći teniser u istoriji.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 16.07.2019
07:46

Наравно да је најбољи свих времена, само је питање у ком тренутку ће ко то да схвати, као и ко ће а ко не желети да схвати.

avatar
Don Andres
Monday, 15.07.2019
21:46

covjek ima bolji medjusobni skor i sa federerom i sa nadalom, sto ce reci da je bolji od obojice. mislim da lagano ima kapaciteta i da ih prestigne po brojju gs titula tako da tada nece postojati dilema ko je najbolji.

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 15.07.2019
21:09

Federer nikada bolje nije odigrao kao ovaj Vimbldon a Nole ga je dobio. Toliko od tome ko je goat ali ipak hocemo da vidimo 21 GS Noleta

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Monday, 15.07.2019
16:49

Hvale Hrvati Hrvata ,nista novo.

avatar
Lecter
Monday, 15.07.2019
15:24

Kada zavrsi karijeru bice najbolji svih vremena. A normalno je da ce ga osporavati jer nije amerikanac,britanac, svajcarac, spanac,nemac,francuz...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 15.07.2019
14:46

Ima i prilicno opsirna statistika, kad se uzme u obzir da je Novak do vecine GS titula dosao preko Nadala i/ili Federera, da ima debelo pozitivan skor protiv njih dvojice, posebno upadljivo dobar od 2011. na ovamo, jasno je da tvrdnja iz naslova itekako ima smisla.

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 15.07.2019
14:08

Ne mrzi nas bas uvek taj portal:) Inace, ni Svajcarska nije bas teniska zemlja.

avatar
Mangus
Monday, 15.07.2019
13:47

Na Federerovoj strani je broj nedelja na prvom mestu i broh GS titula.
Na Novakovoj strani je sve ostalo. Pritom je svoje titule uzeo u vreme Nadala i Federera dok je Fedex to radio protiv svakakvih protivnika.
Nadam se da ce do kraja karijere nole. Prebaciti i taj broj GS i otkloniti svaku sumnju.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Monday, 15.07.2019
13:41

Objektivno govoreci, jos uvijek s pravom vecina smatra Rodzera najvecim svih vremena..daleko najvoljeniji teniser ikada, najvise titula, najvise nedelja na vrhu, traje nenormalno dugo..
Ali, kako rece Visko, a i sto svi koji hoce objektivno da sagledaju situaciju znaju i sami, ono sto niko ne moze da ospori, to je da je najbolji Djokovic definitivno bolji od najboljeg Federera ili Nadala..Ima sad finu priliku da postavi rekord po broju GS i sedmica kao broj jedan, a onda ce nama biti svejedno..i tad ce vecina smatrati Federera najvecim, protiv toga se ne moze, al ce kroz 50,60,70 godina neko juriti Novakove rekorde, a ne Rodzerove..

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 15.07.2019
19:35

Daleko najvoljeniji, to je jako bitno. Sta bi bilo da je neki Kinez kao Djokovic ili makar kao Marej, da li bi i onda brojnost bila bitna?

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 17.07.2019
12:51

Nece reci, vecina ce reci da je KB:-D Uglavnom ce mlade generacije tvrditi da nije tako, ali, dobro ti je ovo bilo poredjenje jer je kod fudbala citava ta prica vec mnogo slozenija i viseslojn(ij)a...

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Tuesday, 16.07.2019
23:23

Pa nazalost u tim pricama ko je najbolji, to koga publika najvise voli iz ovog ili onog razloga je jako bitno, jer malo ko od nas je sposoban da daje potpuno objektivnu ocjenu, i na sve nas emocije uticu u manjoj ili vecoj mjeri, posebno kada su granice izmedju vise mogucih odgovora na neko pitanje tanke, kao sto je slucaj sa tim pitanjem ko je najbolji teniser ikada. Ta tvrdnja da Djokovic nije popularan jer nije sa zapada koju poneko provlaci je potpuno besmislena, ili ajde, u najmanju ruku pretjerana. Isto bi bilo i da je iz Francuske, Njemacke, Britanije..ovdje rijec "popularnost" treba sire shvatiti - kako te posmatra publika, ali i mediji, sponzori itd. itd. Svima je srusio tu zlatnu koncepciju o "dvjema stranama". Ne zelim da se ovo sad pretvori u pricu o tome da li je Novak popularan ili bolje receno zasto nije, ali prosto u tim pricama o tome ko je od njih trojice najveci bitno definitivno jeste, medju obicnim svijetom. Ja sam kazem da trebamo da se naviknemo da ga nikad obicna publika smatrati najvecim nece, ali da nam to ni ne treba biti bitno, a ni samom Novaku. Opet kazem, neka on postavi te najbitnije rekorde, pa neka posle pricaju sta god zele. Kad jednom neko pretekne Federera, onda ce ostati da se u tom smislu pominje jos jedino Novak ( nadamo se, ima do toga jos dosta posla)
A da je popularnost bitna pokazuje nam kosarka najbolje, vecina ce reci da je posle Dzordana najbolji jedan covjek koji nije ni u top5 objektivno gledano.. :P

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 15.07.2019
13:32

Polako...Uz svo postovanje, mislim da Rafa osim Garosa ne moze da osvoji nijedan slem vise, Garos ce osvajati dok god igra. Rodzeru je ovo mozda poslednja sezona, mozda nije. Ne verujem ni on da moze vise od jednog, dva slema. Novaku je otvoreno da, ako daj Boze bude zdrav, u naredne dve godine prestigne obojicu.