Hrvati još jači! I ''bombarder'' Ivo napada Argentince u finalu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.09.2016.
18:18
Izvor: Beta

Selektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan rekao je danas da će se Ivo Karlović vratiti u tim za finale Dejvis kupa protiv Argentine, koje će se odigrati u Zagrebu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Na sastanku čelnika Teniskog saveza Hrvatske sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem potvrdjeno je da će se finale Dejvis kupa, od 25. do 27. novembra odigrati u "Areni Zagreb".

"Mogu da najavim da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju. To je najbolja vijest koju smo mogli da dobijemo. Sa njim smo sigurno 20, 30 odsto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kakvom će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti", rekao je Krajan, prenela je agencija "Hina".

Ćorić će u utorak biti podvrgnut operaciji desnog kolena, predvidjeno vreme oporavka je izmedju četiri i osam nedelja, pa su minimalne šanse za njegov nastup u finalu protiv Argentine.

"Još ga nismo precrtali, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći da igrati i pruži doprinos", rekao je Krajan.

Karlović je poslednji put igrao u Dejvis kupu baš protiv Argentine, u četvrtfinalu 2012. godine u Buenos Ajresu, u kome su domaći pobedili sa 4:1. Karlović je tada izgubio od Huana Martina del Potra u singlu, a sa Marinom Čilićem u dublu je poražen u pet setova. On se tada povukao iz reprezentacije rekavši da želi da izbegne povrede.

"Nije želeo da se gura i da se nameće. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Video je da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Ivan Dodig znači u parovima, a njemu je teško da igra i dubl i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da nam stvarno treba drugi igrač njegovih kvaliteta", rekao je Krajan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešo Kika
Monday, 26.09.2016
18:58

osvajamo ponovo davis cup,a momci su radi velikog srca i borbe i zasluzili,posebno sto smo SAD opet u gostima pobijedili..a dr.Ivo dobrodošao nazad, izigrali su ga iz saveza ali dosao covjek radi Hrvatske i ljudi se oprostit pred punom arenom