Hajka se nastavlja - Novi napad na Novaka Đokovića!

Autor: Milovan Longinov
petak 22.04.2016.
13:08
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta ponovo je na udaru zbog svoje izjave o dopingu.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Đoković je nedavno rekao da smatra da je tenis čist sport dok se ne dokaže suprotno, što je izazvalo brojne reakcije.

Posle neshvatljive paralale o dopingu koju je povezao "Vašington post" u izjavama nekadašnjeg bicikliste Lensa Armstronga i Novaka Đokovića, srpskog asa je "prozvao" i Dik Paund, bivši predsednik Svetske antidoping agencije.

"Reči Đokovića zvuče kao pristup Lensa Armstronga. To je naivna izjava - ''Nikad nisam bio pozitivan, znači nisam dopingovan''. Doping je ozbiljniji problem nego što mnogi misle", izjavio je Paund i dodao:

"Hajde da kažemo da je 10 odsto sportista dopingovano. Pozitivnih je tek oko dva odsto. Postavlja se pitanje zašto testiranja nisu efikasnija
".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 23.04.2016
08:44

Ovo je vec sramota.Pa on nista ne sme d izjavi,a da ne pocnu sa napadima.Beskrupulozni zapad.

avatar
Friday, 22.04.2016
17:12

Izjava Endija Marija postigla je svoj cilj. Krenulo se u lov na vestice. Posto je Nadal skoro javno izjavio da ce tuziti sve one koji ga optuzuju za doping, sad niko ne sme otvoreno da ga napada. Novakova izjava u kojoj se zastitnicki poneo prema teniserima i tenisu u odnosu na doping, bila je odlican povod da krenu na njega. Naravno, svemu je doprinela i Bekerova izjava na istu temu. Endi je pored Novaka i Federera, sada dobio i povratnika Nadala kao ozbiljnog takmaca, i frustracije su pocele da izlaze. Jasno mu je da ce jako tesko doci do prvog mesta ATP liste, kao sto ce mu vrlo tesko biti da osvoji jos neki GS turnir. Ako je Nadal godinama mogao da se nosi sa tim optuzbama, Novak ce moci jos bolje. Naravno, da to nece biti ni malo lako, ali, ako konacno osvoji svoj prvi Rolan Garos, stvar ce se okrenuti naglavcke u njegovu korist i onda tek krece dominacija. Prema tome, ne treba se precise uzbudjivati. Britanski novinari ce, kao i do sad, na sve nacine pokusati da proguraju svog ljubimca, ali mislim da mu time samo prave medvedju uslugu. Covek se teze nosi sa pritiskom, nego gore pomenuti takmaci. Nakon onog WD i OI koje je osvojio, on se vratio u gubitnicki mentalitet i tesko ce uspeti da se iz njega izvuce. Na Novaku je da ga prvom prilikom spusti na zemlju.

avatar
saka7903
Friday, 22.04.2016
13:32

Pa izmislicete vi i da je hrono ishrana doping sredstvo samo da bi dosli do vaseg cilja ali:nGRDNO CETE SE OPET ZA..... JER TIME SAMI SEBI PUCATE U GLAVU SAMO STO TOGA JOS NISTE SVESTNI.

avatar
kizito
Friday, 22.04.2016
13:32

Ovi napadi su toliko ucestali i sve su ozbiljniji.Plasim se da su oni spremni na sve,posebno kad Djokovic bude nadomak rusenja Federerovih rekorda.Koliko je godina Rodzer bio nedodirljiv pa nije bilo nikakvih podmetanja.

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 22.04.2016
13:27

Da je pametan pa da ih sve tuzi....I Nadala su optuzivali prije pocetka tunrira u Monte Karlu,on je zaprijetio tuzbom i od tada vise niko nije pisnuo.

avatar
Misosesic
Friday, 22.04.2016
16:40