Gofan najveća zvezda turnira u Umagu

Autor: Beta Beta
petak 23.06.2017.
16:14
Izvor: Beta

David Gofan biće najverovatnije prvi nosilac turnira u Umagu u Hrvatskoj pošto je danas potvrdio učešće.

Beta/AP Photo/Ermindo Armino
Beta/AP Photo/Ermindo Armino

Povezane vesti

Listi tenisera koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju ATP turnira u Umagu pridružio se i 13. igrač sveta Belgijanac David Gofan, objavili su danas organizatori turnira.

"Želim da zahvalim direktoru turnira Lavrensu Frankopanu i timu u Umagu jer su mi pružili priliku da prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri nastupim u Hrvatskoj. Čuo sam brojne sjajne stvari o turniru u Umagu i jedva ih čekam da iskusim i sam ovoga jula", rekao je 26-godišnji Belgijanac. 

Gofan će zaigrati na glavnom turniru pojedinačne konkurencije zahvaljujući pozivnici i trebalo bi da bude prvi nosilac. Gofan će predvoditi društvo u kojem se nalaze Gael Monfis, Fabio Fonjini, Žil Simon, Borna Ćorić, Filip Kolšrajber, Benoa Per, prenosi Hina.

"Činjenica da smo uspeli da privučemo nekoga poput Gofana za naš turnir predstavlja sjajnu vest. Poznajemo se već dugi niz godina i naš je odnos uvek bio fantastičan. Neverovatno je talentovan, a teniski ga svet obožava zbog lakoće kojom igra, ali i njegovog besprekornog sportskog ponašanja. On je kruna ovogodišnjeg turnira u Umagu koji će sigurno biti spektakularan", rekao je direktor turnira Lavrens Frankopan. 

ATP turnir u Umagu održaće se nedelju dana nakon Vimbldona, od 17. do 23. jula, a Goran Ivanišević je oduševljen ovogodišnjom listom igrača. 

"Umag ove godine zaista ima neverovatnu širinu koja garantuje sjajan tenis svih sedam dana turnira. Gofan je jedan od najuzbudljivijih igrača na turu. Uz njega, Monfisa, Fonjinija, Ćorića i sve ostale, publiku očekuje jedan od najboljih turnira u poslednjih 10 godina", kazao je Ivanišević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke