Fudbaleri Zvezde dužni Krajinoviću, hoće li ovo učiniti za njega?

Autor: Beta Beta
utorak 07.11.2017.
13:39
Izvor: Beta

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je danas da nije očekivao tako dobar rezultat u Parizu i istakao da se nada da će biti još bolji i da mu je cilj ulazak medju 10 najboljih na svetu.

Epa/Christophe Petit Tesson
Epa/Christophe Petit Tesson

Povezane vesti

Filip Krajinović je ostvario najveći uspeh u karijeri osvajanjem drugog mesta na turniru Masters serije u Parizu. On je sada 33. teniser sveta na ATP listi.

"Nisam očekivao da ću doći do samog finala, a to mi se ostvarilo. Žao mi je što mi je u finalu ponestalo snage i nisam mogao da pružim maksimum. Nadam se da ću imati još mnogo finala i da ću se mnogo puta radovati", rekao je Krajinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Znao sam da imam potencijal i da mogu da napravim takav rezultat, ali nisam očekivao da će se to desiti ove godine. Prošle u ovo vreme sam imao tešku povredu, nisam igrao šest meseci i bio mi je cilj da se vratim. Sve se ostvarilo. Drago mi je što ću sledeće moći da igram sve velike turnire, sa velikim igračima. Nadam se da ću biti još bolji i probaću da uđem u Top10", kazao je Krajinović.

Krajinović je naveo da će ljudi sada očekivati veće rezultate od njega, ali da je spreman da se nosi sa pritiskom.

"Imao sam mnogo oscilacija tokom karijere, ali se to promenilo. Fizički se bolje osećam. Imao sma plan, a plan se naglo promenio. Već sada mogu da napravim plan za celu sledeću godinu, što ranije nisam mogao", rekao je trenutno najbolje plasirani srpski teniser posle Novaka Đokovića.

On je kao kvalifikant u prvom kolu pobedio Juičija Sugitu, potom je bio bolji od Sema Kverija i Nikole Maua, Rafael Nadal je bez borbe predao u četvrtfinalu, a u polufinalu je eliminisao Džona Iznera, pre poraza u borbi za titulu od Džeka Soka.

Kako je rekao, bio je spreman i za duel sa Nadalom. Takodje, naveo je da je bio srećan što je Španac predao zbog povrede, ali i da mu je žao jer je on trenutno najbolji na svetu.

"Iskreno se nadam da ćemo igrati sledeće godine i želim mu brz oporavak", dodao je srpski teniser.

Istakao je da mu mnogo znači podrška Novaka Đokovića.

"Novak mi mnogo pomaže, stalno smo na vezi. Veoma sam mu zahvalan, on je naš heroj i mnogo sam srećan zbog njega i svega što je napravio u karijeri. Njegova podrška mi mnogo znači. Mnogo pametnih i dobrih saveta mi je dao. Prija mi njegovo društvo, uvek je bio uz mene, poznajem ga od svoje desete godine", rekao je on.

Krajinović je ispričao kako su mu zbog dobrih rezultata u Parizu "propale" ulaznice za utakmicu koju su fudbaleri Crvene zvezde igrali protiv Arsenala u Londonu, koju je planirao da gleda uživo sa društvom.

"Rekao sam treneru da idem u četvrtak da gledam Zvezdu, a on je kazao da imam turnir. Znam da igram turnir, ali u životu nisam prošao više od prvog kola... Onda mi je rekao da otkažem jer bi bilo neozbiljno. Sledeće subote planirao sam žurku u Somboru da bih počastio društvo za ulazak u prvih 100. A, trener mi kaže da je polufinale u subotu. Ne vidim sebe... nisam verovao da mogu. Morao sam sa zadovoljstvom to sve da otkažem. Pratim Zvezdu i volim je", rekao je Krajinović.

Zvezda mu je dužna još neki evropski spektakl, možda već ove sezone!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stiki1987
Tuesday, 07.11.2017
18:01

Sad pocinje velicanje Filipa i blacenje Noleta. A u stvari oboje sluze visem izopacenom cilju unistavanja Srpstva.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 07.11.2017
15:16

Kakva ljudina, kakav Zvezdas, kakva Srbenda je ovaj Krajinovic.