Frustrirani Španac spustio loptu, ima molbu za ljubitelje tenisa

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.01.2019.
19:07
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Pablo Karenjo-Busta oglasio se putem društvenih mreža nakon incidenta koji je izazvao posle duela sa Keijem Nišikorijem.

Epa/Lynn Bo Bo
Epa/Lynn Bo Bo

Povezane vesti

Najzanimljiviji i najduži meč na ovogodišnjem Australijan openu svakako je bio onaj koji su danas odigrali Kei Nišikori i Pablo Karenjo-Busta u okviru osmine finala.

Španac je posle pet sati borbe bio nadomak trijumfa, jedna sudijska odluka ga je potpuno izbacila iz ritma, a onda je Nišikori napravio veliki preokret i obezbedio plasman u četvrtfinale.

Poraz je teško pao Špancu, po završetku meča potrčao je prema klupi, pokupio torbu sa reketima, a zatim doživeo "slom živaca" koji su videli milioni širom sveta.

Zbog toga je Karenjo-Busta rešio da se oglasi putem društvenih mreža i da posle svega ponudi objašnjenje i izvinjenje za svoje postupke.

"Želim da se izvinim zbog načina na koji sam danas napustio teren na Australijan openu. Očigledno je da to nije bila najsrećnija reakcija sa moje strane. Teško je objasniti frustraciju koju osećate posle pet sati borbe i onoga što se meni desilo. Svestan sam da ne postoji opravdanje za moju reakciju i zbog toga želim da se izvinim publici i svima koji su meč pratili putem televizijskog prenosa. Hvala vam za poruke podrške i budite sigurni da je Pablo Karenjo igrač kakav je bio pet sati, a ne samo poslednjih pet sekundi na terenu", poručio je španski teniser.

Plasman u četvrtfinale Australijan opena bio bi najveći uspeh Pabla Karenja-Buste na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je i prošle godine zaustavljen u četvrtom kolu.

Kei Nišikori u četvrtfinalu igra protiv Novaka Đokovića koji je ranije danas savladao Danila Medvedeva u četiri seta (6:4, 6:7, 6:2, 6:3).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke