Filipe, majstore! Krajinović u četvrtfinalu Pariza!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.11.2017.
17:10
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Filip Krajinović ostvario je danas najveći uspeh u karijeri, pošto se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

U danu kada svi sa nestrpljenjem iščekujemo da nas "večiti" obraduju pobedama u Ligi Evrope i košarkaškoj Evroligi sportska vest popodneva stiže iz Pariza.

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale Mastersa u prestonici Francuske, pošto je danas savladao Nikolasa Maua rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:1).

Filip je "protutnjao" prvim setom i za samo 25 minuta stigao do prednosti, prepustivši protivniku dva gema. U drugom setu viđena je velika borba. Francuz je prvi oduzeo servis Krajinoviću, Srbin je uzvratio, ali je odmah potom ponovo izgubio gem na svoj servis što je prelomilo drugi set.

Odlučujući set pripao je Filipu Krajinoviću i to potpuno zasluženo jer je protivniku dopustio da osvoji samo jedan gem tako da ćemo ga u borbi za polufinale gledati protiv boljeg iz duela Rafaela Nadala i Pabla Kuevasa.

Današnji trijumf Filipa Krajinovića u Parizu ima poseban značaj jer njime naš teniser ostvario najveći uspeh u karijeri tako da ga od ponedeljka čeka skok na ATP rang listi.

Masters u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 4.273.775 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke