Federer zbrisao i bezopasnog Berdiha, sad ga čeka Novakov ''dželat''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.01.2018.
11:49
Izvor: Sportske.net

Bez izgubljenog seta do polufiinala Melburna. Ima li bolje ilustracije kako najtrofejniji teniser sveta igra ovih dana na Australijan Openu?

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Poznat je i drugi polufinalni par na Australijan Openu.

Podsetimo, prvi smo dobili juče, kada su se među četiri najbolja plasirali Hrvat Marin Čilić i Britanac Kajl Edmund, a danas su im se pridružili Korejac Hjon Čung i Švajcarac Rodžer Federer koji će u međusobnom duelu voditi borbu za plasman u finale.

O Čungovoj pobedi nad Tenisom Sandgrenom pisali smo jutros, slavio je kao i protiv Đokovića sa 3:0 u setovima, a istim rezultatom završen je i duel Rodžera Federera i Tomaša Berdiha.

Švajcarac je tako nastavio da teroriše rivale kojima od početka turnira nije dozvolio da osvoje ni jedan jedini set!

Tako je danas prošao i Berdih, koji jedva da i pamti kada je poslednji put pobedio Federera, a to se dogodilo još u Dubaiju 2013.

Švajcarac ga je danas savladao deveti uzastopni put, ukupno dvadeseti, a posle nešto više od dva sata igre, meč je završen rezultatom 7:6 (7:1), 6:3 i 6:4 u korist Federera.

Čeh je ovim porazom opravdao epitet jednog od najomiljenijih protivnika najboljih tenisera sveta, koji uspe da ih iznenadi ''svake prestupne godine'', iako je godinama bio u Top 10 igrača sveta.
-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke