Federer šokirao publiku, pa "počistio" Lajovića

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.07.2018.
15:41
Izvor: Sportske.net

Švajcarac nije imao problema u duelu sa srpskim teniserom tako da je najveće uzbuđenje u publici zavladalo kada se pojavio u novoj opremi.

Epa/Nic Bothma
Epa/Nic Bothma

Povezane vesti

Osmostruki šampion Vimbldona startovao je pobedom na trećem Grend slemu sezone. Nakon što je propustio sezonu na šljaci Rodžer Federer je počeo da niže pobede na travi, pa je tako na startu Vimbldona "počistio" našeg Dušana Lajovića.

Švajcarski teniser ekspresno je odradio posao i sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:4) eliminisao Dušana Lajovića iz daljeg takmičenja.

Srpski predstavnik ušao je u duel sa Federerom sa previše respekta tako da u prva dva seta nije imao nikakvu šansu.

Tek je u trećem setu Lajović uspeo da zaigra nešto odlučnije ali to nije bilo dovoljno da se vrati u meč i izbegne ekspresnu eliminaciju.

Meč je bio lišen neizvesnosti tako da je najjači utisak današnjeg pojavljivanja Rodžera Federera na terenu predstavljala činjenica da se pojavio u novoj opremi.

Švajcarac je završio saradnju sa kompanijom "Nike" ali u prethodnim danima nije obavestio javnost da je već potpisao ugovor sa kompanijom "Uniqlo" u čijoj se opremi danas pojavio na terenu.

Bilo je nagoveštaja da će japanska kompanija početi da oblači jednog od najboljih tenisera svih vremena, ali su mnogi bili šokirani kada su videli da je Federer izašao na teren u novom ruhu a da prethodno nije saopštio novosti.

U prvom kolu danas je eliminisan i Filip Krajinović koji je, za razliku od Dušana Lajovića, uspeo da osvoji set u duelu sa Čileancem Nikolasom Žarijem.

Čileanac je slavio rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 6:4) u meču koji je trajao dva i po sata. Naredni rival Nikolasa Žarija biće bolji iz duela Rikardasa Berankisa i Mekenzija Mekdonalda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke