Federer se oprostio od Gren slema na kome su ga najviše voleli?!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.11.2017.
18:10
Izvor: Sportske.net

Jedan grad koji ga je toliko voleo verovatno ga više nikada neće videti na Gren Slemu.

Beta/Alexandra Wey/Keystone via AP
Beta/Alexandra Wey/Keystone via AP

Povezane vesti

Izgleda da Rodžera Federera nikada više nećemo videti na Rolan Garosu.

Naime, Švajcarac je potvrdio da je napravio sjajnu odluku prošle godine, izbegao je povrede, za razliku od prethodnih sezona i ove se isplatilo, osvojio je šest turnira.

Pred završnicu, odnosno Masters koji je poslednji put osvojio 2011. godine, on je rekao da nije razgovarao sa svojim timom, ali da će teško ponovo igrati u Parizu na Rolan Garosu.

"Teško je to sada reći, ali šljaka mi smeta, nagriza me, otvara povrede, propada mi ceo ostatak sezone", objasnio je Federer koji je samo jednom osvojio Rolan Garos, a izgubio je četiri finala.

Zbog toga bi on praktično mogao u poznim godinama karijere da propušta proleće, tačnije takmičenja posle američkih Mastersa i koncentriše se na Vimbldon gde ima osam titula. Poslednju je osvojio ovog leta, a trijumfovao je i ove sezone na Australijan Openu.

Parižanima će to teško pasti, bez obzira što je Nadal kralj šljake, to svako zna, oni su uvek najviše voleli Federera i uvek navijali da osvoji turnir što mu je pošlo za rukom 2009. kada je kompletirao Gren slem.

Sada više nema nikakve šanse, poslednji put je otišao dalje od četvrtfinala još pre pet godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke