Federer: "Još samo jedan meč..."

Autor: Beta Beta
petak 26.01.2018.
11:42
Izvor: Beta

Federer je na putu da osvoji svoj 20 gren slem trofej, a na tom putu stoji Marin Čilić.

Epa/Mast Irham
Epa/Mast Irham

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da je srećan što se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Australije, ali ne i zbog načina na koji se to desilo.

"Očigledno, srećan sam što sam u finalu, ali ne ovako. Znam kako je teško osvojiti neki od najvećih tunira. Godinama su me Novak Đoković i Rafael Nadal blokirali na tom putu. Bio bih srećan da osvojim još jedan grend slem trofej pre nego što se penzionišem. Sada sam na samo jedan meč od toga", rekao je Federer posle meča u Melburnu.

Federer je prošao u finale pošto mu je Hjeon Čung iz Južne Koreje predao meč.

Po njegovim rečima, prvi set je protekao normalno i nije video da južnokorejski teniser ima problema.

"Prvi set je prošao normalno i nisam mogao da vidim da se nešto dešava sa mojim protivnikom. U drugom sam osetio da postaje sporiji. Imao je problem", kazao je Federer.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena imao je samo reči hvale za Čunga, koji je između ostalih na Australijan openu eliminisao i Novaka Đokovića.

"Čung ima tu potrebnu smirenost. Mislim da će dostići sledeći nivo i biti medju 10 najboljih na svetu, sigurno. Sada mogu da vidim zašto je pobedio Novaka i Aleksandera Zvereva. Biće odličan, odličan igrač", rekao je Federer.

Protivnik u finalu prvog grend slem turnira u sezoni biće mu Marin Čilić iz Hrvatske, sa kojim ima međusobni skor od osam pobeda i jednog poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Gazivoda
Friday, 26.01.2018
13:50

Raznece Cilica , covek je neunistiv . Najbolji teniser svih vremena ... Naravno svi bi voleli da je to Novak ali razni Ilmazi i Magovi su ga unistili kada je bio u najboljim godinama ... Ne volim Federera ni malo ali covek je vecna Klasa !

avatar
MnogoRealanLik
Friday, 26.01.2018
13:46

najbolji svih vremena idemo po 6!

avatar
zdenkomen
Friday, 26.01.2018
13:38

Lako je hvaliti kad pobediš, kurtoazija obična. A drago mu je što je pobedio Novaka. To je bilo to od Čunga. I baš se povredio sada. Smešno. Elita masonska čini sve da ovaj nikakav čovek osvoji 20 GS.

avatar
chaki
Friday, 26.01.2018
14:33
avatar
ADP_10
Saturday, 27.01.2018
13:40

Da, da mi smo najbolji u svemu i najstariji narod, ali nas masoni, iluminati i jezuiti vekovima unistavaju na svim poljima, pa eto i u tenisu. Tipicno razmisljanje prosecnog Srbende koji nema problem sa tim da ga vlast pljacka, ali nikako ne moze da prihvati da Novak nije najbolji teniser ikad.