Federer: "Hvala Bogu što postoje Rafa, Nole i Endi"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 26.08.2018.
18:32
Izvor: Sportske.net

Legendarni teniser smatra da je konkurencija jako bitna stvar.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer je u razgovoru sa novinarima neposredno pred početak US Opena istakao važnost rivala među kojima je i srpski teniser Novak Đoković.

"Prvo se Nadal pojavio i moram reći ozbiljno mi zakomplikovao život. U početku nisam shvatio da će mi on biti dugogodišnji rival, kasnije mi to naše rivalstvo pomoglo da postanem bolji teniser. Isti je slučaj sa Đokovićem i Marejem. To je nešto što čini ovaj sport interesantnijim i dosta ga popularitzuje. Hvala bogu što imam takve rival", izjavio je Federer.

Pred nama je poslednji Gren slem u sezoni  US Open, gde je Švajcarac  po nekim listama treći favorit, iza Đokovića i Nadala.

"Pričao sam o tome kako će ovogodišnji US Open biti veoma zanimljiv i težak za osvojiti. Novak se vratio u formu, Rafa je tu,  tu su i ostali ’povratnici’ poput Vavrinke i Nišikorija. Raonić takođe odlično igra, svi uslovi su tu za jedan uzbudljiv turnir", izjavio je Federer koji je ove godine već osvojio jedan gren slem trofej, Australijan open.

Prvo kolo američkog gren slema kreće sutra, a prvi Novakov protivnik biće Mađar Martin Fuščovič, meč se igra u utorak sa početkom od 19:30 časova

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Monday, 27.08.2018
08:40

Realno Marej nije ni prineti ovoj trojici, a uporno ga spominju. Osvojio je on par slemova, ali to je sve, nine u glavi ni blizu ovoj trojici.