Fed kup - Srbija u zanimljivoj grupi, gledaćemo i komšijski dvoboj

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.01.2019.
23:25
Izvor: Beta

Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće protiv Hrvatske, Gruzije i Tuske u Grupi B evro-afričke zone Fed Kupa, odlučeno je današnjim žrebom.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Svi mečevi Grupe B igraće se po sistemu svako sa svakim u engleskom gradu Bat od 6. do 9. februara.

Grupa B u Batu podeljna je na dve grupe, a žrebom je odlučeno da su u Prvoj gupi Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. Pobednik ove grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom Druge grupe u kojoj je Srbija.

Grupa A biće igrana u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se takmičiti domaćin Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Svaki meč u grupi podrazumeva dva meča u pojedinačnoj konkurenciji i jedan dubl meč.

Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u baraž za popunu Svetske grupe B 2020, koji je na programu 20. i 21. aprila ove godine.

Objavljene su i nominacije timova, ali do samog početka takmičenja može doći do promena.

Nominovani tim Srbije čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, a selektor Tatjana Ječmenica Jevtić.

"Po trenutnim prijavama, sve tri ekipe su jake, Hrvatska ima igračicu u najboljih 30 i još dve bivše Top 100 igračice. Turska takođe čvrsta i iskusna ekipa sa par igračica oko 200. mesta u singlu i potencijalno jako dobrim dublovima.

Gruzija je veoma borbena ekipa, prošle godine smo imali težak meč pritiv njih, veliku borbu očekujem i ove godine. U svakom slučaju, čeka nas težak posao, ko god da je bio izvučen. Nijedna ekipa nema pravo na kiks, moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani i konstantno dobri ako želimo dalje.

Uz motivaciju i želju koje inače nikad ne fale kada se igra za Srbiju i naravno dobro zdravlje naših igračica, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat i ispunimo cilj, a to je naravno razigravanje za Svetsku grupu B", rekla je Ječmenica Jevtić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke