Englezi u najžešćem napadu na Novaka, sve je počelo od odluke da odbije da igra za njih!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.06.2020.
15:56
Izvor: Sportske.net

Novakove dobre namere njih ne zanimaju, ali to i nije veliko iznenađenje.

BETAPHOTO/HINA/Zvonko KUCELIN/MO
BETAPHOTO/HINA/Zvonko KUCELIN/MO

Povezane vesti

Iako su u startu gotovo svi pozdravili ideju Novaka Đokovića da posle tromesečne pauze organizuje teniski turnir, iako su se njegovom pozivu odazvali i pojedini igrači iz Top 10, poput Tima ili Zvereva, na kraju se sve pretvorilo u pravi košmar za najboljeg tenisera sveta.

Koronavirus je prekinuo spektakl u Zadru, Grigor Dimitrov je prvi potvrdio da je pozitivan na koronavirus, a za njim i Borna Ćorić, Novak Đoković, dvojica trenera, Novakova supruga Jelena...

To je pokrenulo pravu lavinu kritika u zapadnim medijima na račun Novaka Đokovića, koja je u manjem obimu doduše počela i nešto ranije, posle beogradskog turnira, kada se izražavalo čuđenje zbog nepoštovanja mera u borbi protiv pandemije.

Određenih propusta definitivno jeste bilo, ali sada se već ide i mnogo dalje od same kritike organizacije turnira, ima pokušaja da se naš teniser potpuno medijski degradira, pa tako ovih dana možemo da čujemo i besmislene komentare kako on ''nije pravi šampion'' i kako to ''nikad neće biti''.

Nismo ni sumnjali, posebno surovi u kritikama prema Đokoviću su engleski mediji, a jedan opširan tekst na ovu temu objavio je i tamošnji ''Dejli Mejl'', koji u naslovu ističe ''ludi svet Novaka Đokovića i njegovog velnes gurua''.
-
baner 5

Naravno, nije moglo bez još jednog podsećanja da je tokom pandemije Novak izrazio stav protiv vakcinacije, da je njegova supruga objavljivala statuse o 5G mreži i njenoj povezanosti sa aktuelnom pandemijom, uz zaključak da se Đoković ''otuđio'', u odnosu na njegove vršnjake u sportu.

''Ranije je otkrio da održava prijateljstvo sa drvetom, sa smokvom u Brazilu na koju se penje, nešto što bi malo ljudi starijih od deset godina smatralo održivom vezom.

Njegova svakodnevna rutina je izazvala pažnju i prošle godine, kada je u Njujork Tajmsu otkriveno kkao svaki dan pre izlaska sunca ustaje sa porodicom kako bi uživao u zagrljajima i pevanju, kao i u grupnoj jogi'', navodi se u tekstu.

Ono na šta su stavili najveći akcenat je i Novakovo druženje i razgovori na Instagramu sa ''velnes guruom'' Šervinom Džafarijehom.

''U bezizlaznim, dugotrajnim razgovorima koji mogu trajati i duže od sat vremena, oni dele davne ideje o svetu, preuzimajući uverenja, kako savijanje tela na određeni način može da dovede do oslobađanja od toksina, ili kako pozitivna misao može da promeni strukturu vode.

Citirajući japanskog naučnika Džeferijeh je uverljivo govorio o sposobnosti uma da menja hemijski sastav tečnosti, pretvarajući zagađenu vodu u onu koja je savršeno destilovana...'', ističe se dalje.

Postavlja se pitanje, međutim, kakve sve ovo ima veze sa organizacijom Adrija Tura i propisanim merama od strane nadležnih organa u Srbiji i Hrvatskoj.

Deluje da se samo koristi još jedna prilika da se sa Ostrva ''opljune'' po Novaku, pa ne možemo a da se ne zapitamo da li bi svih tih tekstova bilo da je kojim slučajem Đoković svojevremeno prihvatio ponudu da dobije britansko državljanstvo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 24.06.2020
18:30

Moram priznati da ne delim mišljenje autora teksta. Prvo, ne prihvatam ideju da se stvari postave u stilu - Zapad protiv Novaka Đokovića. To zaista - nije tačno. Je li Monako Zapad. Mrze li ga tamo? Francuska? Koliko ima obožavalaca, čak i među poznatima u - Sjedinjenim Državama? Koliko sam samo pozitivnih članaka o njemu pročitao u Britanskim medijima. Ja bih pre rekao da ovde postoji organizovana kampanja protiv Britanaca. Oni su nas navodno nahuškali na 27. mart i uvukli u II sv. rat, a mogli smo fino kao Bugari i još koješta... Znate li da su Elizabetanska crkva i SPC sestrinske crkve? Tesla, na koga smo toliko ponosni - svoju karijeru pronalazača napravio je upravo u angloameričkoj sredini. Novak najveće uspehe u Australiji (angloamerikanci) i Vimbldonu. Borisav Pekić? Mihajlo Pupin? Zahvaljujući kome je Srbija (što je nasledila i Jugoslavija i držala to do sankcija devedesetih) imala status najpovlašćenije nacije sa SAD.

Razmislite malo pre nego što toliko uopštavate i tako olako suprostavljate Srbiju tako velikom narodu, sa kojim smo u oba rata bili na istoj strani. Novak - ima svojih specifičnosti. Pa zar mu u onom kratkom delu karijere kad mu nije naročito išlo, nisu i ovdašnji mediji i pojedinci na društvenim mrežama, zamerali slične stvari. Ili je i to bio deo *Britanske propagande protiv Srbije?*

Novak je naš heroj, izuzetna osoba, šampion nad šampionima, human, pametan, šarmantan... Ali, ne mora svakome da se sviđa. I to što se ne sviđa novinaru Dejli Mejla - ne znači da ga mrzi cela Engleska ili još gore, da Britanija mrzi Srbiju. To je zaista pogrešno propagirati.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 24.06.2020
16:29

Naravno da ne bi, onda bi bio novi Isak (Isak ili Ajzak?- pitanje je sad) Njutn.