Endi se borio sa suzama: "Možda ću vas videti ponovo..."

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.01.2019.
13:45
Izvor: Sportske.net

Bivši svetski broj jedan oprostio se od publike u Melburnu i progovorio o mogućnosti da u budućnosti ponovo zaigra na Australijan openu.

Epa/Daniel Pockett
Epa/Daniel Pockett

Povezane vesti

Najveću pažnju ljubitelja tenisa prvog dana Australijan opena privukao je duel Endija Mareja i Roberta Bautiste Aguta.

Bivši svetski broj jedan najavio je da bi Australijan open mogao da bude poslednji turnir na kojem će igrati, a nakon lavovske borbe i eliminacije u prvom kolu svi su želeli da čuju da li će Marej reći da se povlači.

Konačnu odluku nije doneo na terenu. Odmah nakon meča uputio je poruke zahvalnosti ljudima koji ga podržavaju u najtežim trenucima kroz koje prolazi, a potom je objasnio od čega zavisi da li će u budućnosti ponovo zaigrati na Australijan openu.

"Možda ću vas videti opet... Daću sve što je u mojoj moći da pokušam. Ako želim opet da igram čeka me nova komplikovana operacija, ali ne postoje garancije. Daću sve od sebe...", rekao je Marej boreći se da savlada suze.

Pored ovacija sa tribina Endiju Mareju je stigla podrška i od najvećih rivala i prijatelja. Putem video poruke Endiju su se obratili Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Nik Kirjos...

Kako sada stoje stvari, u slučaju Endija Mareja ne postoje dugoročne garancije i svaki sledeći turnir mogao bi da bude poslednji koji će odigrati u karijeri.

Ukoliko se odluči za novu operaciju sačekala bi ga nova duga pauza, proces rehabilitacije i povratka treninzima, ali je problem što ne postoje garancije da bi mu to omogućilo da ponovo igra na najvišem nivou.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Monday, 14.01.2019
16:01

Žalosno je videti ga kako je danas šepao dok hoda.Izuzetan igrač ali u ovim godinama kasno je za povratak uz dužu pauzu.Skoro će tako biti i saNadalom.Jednostavno tela nekih sporista ne mogu da izdrže dugogodišnje napore.