Endi Mari sportska ličnost godine u Britaniji

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.12.2015.
11:55
Izvor: Beta

Britanski teniser Endi Mari izabran je za sportsku ličnost godine u izboru televizije Bi-Bi-Si (BBC).

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Meri, koji je ovu nagradu osvojio i 2013. godine, predvodio je Dejvis kup reprezentaciju Velike Britanije do titule, prve u tom takmičenju od 1936. godine. Velika Britanija je u finalu Dejvis kupa savladala selekciju Belgije.

"Nisam ovo očekivao... Osvajanje Dejvis kupa bilo je putovanje koje je trajalo pet godina. Bili smo na dnu, a sada smo broj jedan u svetu. Mislio sam da je to nemoguće", rekao je Mari sinoć na svečanosti u Londonu.

Mari je u izboru za ličnost godine imao veliku konkurenciju, pošto je iza sebe ostavio Džesiku Enis-Hil, Kevina Sinfilda, Tajsona Fjurija, Luisa Hamiltona, Krisa Fruma, Moa Faraha, Grega Ruterforda, Adama Pitija, Lizi Armisted, Lusi Bronz i Maksa Vitloka.

Najbolji britanski teniser je osvojio 35 odsto glasova publike, ragbista Kevin Sinfild 28, dok je atletičarka Džesika Enis-Hil dobila osam odsto glasova.

Za najboljeg stranog sportistu izabran je ragbista Novog Zelanda Den Karter, dok je drugo mesto osvojio najbolji teniser sveta Novak Djoković. Iza njih dvojice su američka plivačica Kejti Ledecki, sprinter sa Jamajke Jusein Bolt, američki golfer Džordan Spit i američka teniserka Serena Vilijams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Monday, 21.12.2015
13:12

Hahahah..Nole drugi??? Eh ti Britanci...

avatar
tweetpotweet
Monday, 21.12.2015
14:07

To se odnosi samo na Britanjiju,.nNe mogu da verujem da nemaju boljeg.

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 21.12.2015
15:49

Procitaj dalje...Nole je tek drugi najbolji stranac po BBC-u...BRUKA