Endi Marej na meti kritika

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.11.2014.
07:50
Izvor: Beta

Bivši britanski teniser Tim Henman rekao je da bi njegov sunarodnik Endi Marej možda trebalo da preispita svoju odluku o angažovanju Ameli Morezmo za trenera.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Marej je sredinom juna angažovao bivšu prvu teniserku sveta Ameli Morezmo za trenera, nakon što je u martu raskinuo saradnju sa Ivanom Lendlom.

On ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, a u poslednjih pet nedelja osvojio je tri turnira i u poslednjem trenutku obezbedio plasman na Završni Masters u Londonu.

Mediji i navijači su ga pohvalili zbog velike borbe na nedavnim turnirima, posebno u dva finala protiv Španca Tomija Robreda, tokom kojih je spasio 10 meč lopti, ali Henman nije zadovoljan.

"Nisam video trening (Mareja i Morezmo), ali mislim da on ne igra na pravi način. Imao je te 'fantastične mečeve' protiv Robreda. Španac je teniser koji je imao sjajnu karijeru i ispunio potencijal, ali je Endi u drugačijoj klasi", rekao je Henman.

"Endi bi u tim mečevima trebalo da bude dominantan i da pobedi sa 6:3, 6:3. Tri sata i 20 minuta trajanja meča u dvorani? Nešto nije u redu. Mora da zastane i analizira svoj tim, način života i vidi da li to funkcioniše dobro. Na kraju, samo on može da odgovori na to pitanje", dodao je on.

Marej je sezonu završio ponižavajućim porazom od Rodžera Federera, 0:6, 1:6, na Mastersu u Londonu.

"U tom meču Marej nije imao igru. Kakav je bio plan? To je u stvari bio Federerov šou. Rodžer je igrao fantastično, ali Endi je trebalo da bude aktivan. Ono što je uzbudljivo kod Endija je to što nema udarca u tenisu koji on ne može da izvede. Ako ih već poseduje, zašto ih ne koristi", upitao je Henman.

"On mora da bude aktivniji i ofanzivniji, a ne da pušta protivnike da diktiraju ritam. Ima dobar dvoručni bekend kao Đoković, ali ga ne koristi mnogo", dodao je Henman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke