Eliminacija i zvižduci za Novaka Đokovića

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 02.09.2019.
08:33
Izvor: Sportske.net

Teniski kralj se oprostio od titule na US Openu, nije mnogo mario za reakciju publike. Šta se desilo u meču protiv Vavrinke?

AP Photo/John Minchillo
AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Novak Đoković je predao meč protiv Vavrinke u trećem setu, levo rame koje je povredio u prethodnim mečevima nije izdržalo.

Tako se najbolji teniser sveta oprostio od titule, a na kraju mu je publika priredila koncert zvižduka.

"Nisu me vređali, ne obraćam pažnju na to. Kako ja poštujem druge, tako bi trebalo i da drugi poštuju moje odluke. Razumem publiku, došli su da vide čitav meč"
, dodao je pomirljivo Đoković, ne želeći da ulazi u polemike.

On je rekao da je situacija frustrirajuća, ali da nije prvi igrač koji je morao da preda meč.

"Svakako da me boli ovakav završetak turnira", konstatovao je najbolji igrač sveta.

U trenutku predaje Vavrinka je vodio sa 2:0 u setovima i 2:1 u treće, setu.

Đokoviću sledi oporavak, naredni turnir na kome je prijavljen je Tokio, videćemo hoće li se do tada oporaviti. Izgubio je 1820 poiena, ali ako Nadal i osvoji turnir, biće i dalje nešto manje od 500 poena iza Đokovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Monday, 02.09.2019
20:34

Ovi što se lože na hajdučke narodne pjesme plakali bi na dva žulja u patici. Zašto čovjek da se maltretira nakon svega što je postigao. Nema on više šta dokazati budalama raznim. Bitnije je sačuvati to rame i ne maltretirati ga više ni sekunde a kamoli još 4 gema. Vrhunski sport je industrija smrti, a dokona publika koja nema tri čiste u glavi je priča za sebe. Platili su kartu da ih neko zabavi, nema, ako umre umre nema veze.

avatar
Osijek 51
Monday, 02.09.2019
20:10

Losa stvar je sto je izgubio tako rano, a dobro u tome je sto ce sada imati vise vremena da se posveti podrsci svoje MEZIMICE . Neko ko ima ambiciju da bude nacionalna ikona nema pravo da jednom dijelu svojih navijaca gura prst u oko. TACKA.

avatar
ViniciusJR
Monday, 02.09.2019
13:06

Dozvoljava sebi neke nepotrebne stvari, a jedan je od najboljih u istoriji, mozda na kraju bude i najbolji. Povreda moze svakome da se desi, to je normalna stvar i nekad se zaista desi da zeli da se pokusa, ali bas ne moze dalje. Ali, covjek grize 2 seta, izgubi ih, i u trecem odmah odustaje umjesto da ostane jos 4 gema, a sigurno nije toliko kriticno da ne moze jos 4 gema da ostane. Uz to, citao sam neki podatak da je predao u toku meca ukupno 13 puta, a vecina je bilo bas u situaciji kao i sinoc. Previse je to. Mentalitet ili sta vec, ali zaista ponasanje mu nije u skladu sa svojim imenom i velicinom. Dozvoljava sebi da ulazi u rasprave sa navijacima koji dobacuju, u 90% slucajeva kad izgubi zalio se na neke povrede, a kaze kao postuje protivnika.

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 02.09.2019
12:17

Svako ima neku rak ranu a Djokovicu je to Vavrinka kao sta je on sam Federeru. Ili Zvezda partizanu

avatar
REVØLT
Monday, 02.09.2019
16:04

Da, bas je zvezda Partizanu, ej...

avatar
Red to the bone
Monday, 02.09.2019
10:50

Druže ne predaje se na 2:0 2-1 za protivnika, odigraj još četri gema i čestitaj trenutno boljem

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 03.09.2019
05:14

Bas tako, ne znam zasto to radi. Da je igrac tipa Kirjos koga nije briga sta ce ko da kaze onda bi razumeo a neko kao Djokovic ko, moramo priznati, mnogo drzi do javnog misljenja onda je pomalo zacudjujuce

avatar
REVØLT
Monday, 02.09.2019
09:48

A i vi svasta objavljujete, zbog cega dozvoljavate takve komentare? To nije sportski.

avatar
magister
Monday, 02.09.2019
09:26

Đoković ima *nezgodne protivnike*. Nema ih puno, naravno, jer ne bi bio broj 1, ali u toj grupi su svakako i Vavrinka i Medvedev, a obojica su bili na njegovoj strani žreba...

Predaja - nije sportski postupak i jeste problematično tako završiti turnir. Biti *.... kadar stići i uteći i NA STRAŠNOM MESTU POSTOJATI...* il' ne biti, je dilema koju je Novak ovog puta, po mom mišljenju - pogrešno rešio. Nadam se da ta odluka neće uticati na njegov ukupni psihomentalni sistem. Ovo je bilo teško iskušenje, nije odoleo, ali mora da se, pre svega psihički, oporavi i da nastavi. Biće dana...

avatar
Zeljko Trisic
Monday, 02.09.2019
10:40

Predaja je Dokovicu zastitni znak, ako si pratio, na pocetku karijere kad god je gubio predao je mec, sad je opet poceo po starom

avatar
Carina_11303
Monday, 02.09.2019
08:53

Trebao je 4 gema da ostane, manje bi ga kritikovali. I ne treba da pominje povredu. Izgubio je mec na dve vezane duple kada je imao 4:2 u drugom setu. Vavrinka je bio bar 3 puta agresivniji. Krivo mi je sto sam ustao rano da bih ga gledao.

avatar
deki trbic
Monday, 02.09.2019
08:50

Ahahahah busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi