Ekstremni uslovi, hoće li Novak igrati u "dvorani"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.01.2019.
11:04
Izvor: Sportske.net

Lako bi moglo da se dogodi da najbolji teniser sveta i Luka Puj svoj polufinalni meč na Australijan openu počnu u dvoranskim uslovima.

Epa/Narendra Shrestha
Epa/Narendra Shrestha

Povezane vesti

Dok Srbiju pogađa novi talas snežnih padavina u Australiji se bore sa ekstremnim temperaturama koje nikako ne pogoduju ni teniserima koji nastupaju u završnici prvog Grend slema sezone.

Zbog visoke temperature i vlažnosti vazduha oraganizatori Australijan opena morali su da reaguju tokom današnjih polufinalnih mečeva u ženskom singlu.

Tokom meča Petre Kvitove i Danijel Rouz Kolins odlučeno je da se aktivira krov na "Rod Lejver Areni" i da pomenute igračice borbu za finale dovrše u dvoranskim uslovima.

Novak Đoković svoj polufinalni meč igra u petak ujutru po srednjeevropskom, odnosno od 19:30 po lokalnom vremenu. To je vreme kada temperatura počinje da pada ali do početka meča neće biti poznato da li će pasti dovoljno da duel najboljeg na svetu i Luke Puja počne na otvorenom.

Srpskom teniseru svakako ne bi odgovaralo igranje u dvoranskim uslovima, pa ostaje da se nadamo da će uslovi za igru biti prihvatljivi na otvorenom i da neće biti aktiviranja krova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Thursday, 24.01.2019
16:51

Zbog cega Djokovicu nece odgovarati dvoranski uslovi?
Odlican je Nole i u dvorani,a dodatnu prednost mu daje neuporedivo vece iskustvo na promene uslova..