Džentlmen Novak - "Hvala što si me pustio da pobedim..."

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.08.2018.
08:59
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da je osvajanje turnira u Sinsinatiju i kompletiranje trofeja iz masters serije poseban trenutak u njegovoj karijeri.

EPA-EFE/MARK LYONS
EPA-EFE/MARK LYONS

Povezane vesti

"Ovo je zaista specijalan momenat za mene... Biti ovde sa pobedničkim trofejom je nešto posebno. Igrao sam pet finala ovde i većinu sam izgubio od ovih sjajnog čoveka (Rodžera Federera)... Hvala što si me pustio da jednom pobedim u Sinsinatiju", rekao je Djoković uz smeh.

On je osvajanjem Sinsinatija postao prvi teniser koji je kompletirao sve trofeje iz masters serije na turu.

Djoković je danas sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4 pobedio Federera i tako došao do 70. titule u karijeri, 31. na masters turnirima, a drugog trofeja u sezoni.

"Ovo je bio težak meč, možda nisi bio najbolji danas na terenu, ali bilo je zadovoljstvo ponovo deliti teren sa tobom", rekao je Djokovi uputivši čestitku Federeru na prikazanoj igri i borbi.

Sprski teniser se posebno zahvalio svojoj porodici na podršci, iako nisu bili s njim u Sinsinatiju.

"Oni su ovaj meč gledali kod kuće, ali znam da ćemo svi u Njujorku proslaviti ovaj momenat. Osećao sam njihovu fantastičnu podršku", rekao je on.

Djoković je dodao da posle šestomesečne pauze i operacije lakta bilo "malo nerealno" da se vrati na sadašnji nivo i osvoji Vimbldon, kao i turnir u Sinsinatiju.

Federer je čestitao Djokoviću na ispisanim novim stranicama istorije.

"Čestitam Novače na istoriji. Zaista je neverovatno što si dostigao danas i sve što si uradio u dosadašnjoj karijeri", rekao je Federer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 20.08.2018
11:14

Priča se o motivima? Najveći broj grend slemova? Najveći broj mastersa? Najveći broj ukupno osvojenih turnira? Sve može biti dostižno, samo da se čuva od povreda i da mu karijera potraje, bar još 5 - 6 sezona. I naravno, da sluša savetnike za jelovnik, način života, odnose sa porodicom... Nek samo pročita one komentare od pre par meseci i znaće šta treba,

avatar
dr Milojević
Monday, 20.08.2018
10:59

Nadalje je problem inspiracija, nije lako naći motiv nakon ovoga. Novače svima si pokazao da si šampion koji se jednom rađa. Bravo !

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 20.08.2018
09:07

Samo nemoj posle ovoga da izgubis motivaciju, to ce ti biti najveci izazov i problem...

avatar
Michel Petrovic
Monday, 20.08.2018
10:17

I ja se toga najvise plasim, kada se vratim na prva 3 meca u Sinsinatiju...

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 20.08.2018
17:10
avatar
svojnasvome
Monday, 20.08.2018
09:01

Svaka čast Novaku.....jedino čemu to dodvoravanje Federeru....igrač je ok al čovek???? Čemu to pomenuti, takvom liku koji ga stalno proziva i potcenjuje....

avatar
Stefan Lazović
Monday, 20.08.2018
09:09

Bas da bi pokazao da je drugaciji

avatar
Los Vikingos
Monday, 20.08.2018
12:42

Ljudi to ne vole da vide, oni vole da gledaju kako se drugi prepucavaju, kako se svadjaju, kako se tuku, kako vracaju uvrede jedni drugima...Nikad im nece biti jasni ovakvi potezi.

avatar
Michel Petrovic
Monday, 20.08.2018
10:20

Mini se cini da ti nisi gledao mec...Nisam neki veliki obozavalac Federera, ali ako hocemo da budemo posteni, njegovim velikim greskama olaksao je Novakovu brzu pobedu. Sto uopste ne znaci da Novak nije igrao kao u svojim najboljim danima...