Dominik Tim rasturio Zvereva, sad čekamo Novaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.06.2018.
16:16
Izvor: Sportske.net

Prvi polufinalista Rolan Garosa je Dominik Tim. Treći put uzastopno u polufinalu ovog gren slema.

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

Austrijski teniser Dominik Tim je prvi polufinalista Rolan Garosa nakon što je u tri seta savladao Aleksandera Zvereva sa 6:4, 6:2 i 6:1.

Tim je za sat i 52 minuta savladao Zvereva koji je 3. teniser sveta, dosta lakše nego što je bilo ko očekivao i plasirao se u polufinale drugog gren slema u sezoni. Ipak, moramo napomenuti da se Zverev povredio krajem prvog seta, kasnije je meč odigrao u velikim bolovima.

Posebno je bitna bila kategorija poena na prvom servisu kod Zvereva, imao je užasno loš procenat, 53%, a na drugom je imao 44%, za razliku od Timovih 79% i 68%.

Dakle, servis je bio ključni danas pored povrede Zvereva, Tim je imao i daleko bolji retern, na kraju 22 neiznuđene greške manje od Zvereva, pa se plasirao u polufinale gde čeka boljeg iz duela Đoković-Ćećinato.

Inače, ovo je treći uzastopni put da Tim igra polufinale ovog turnira.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 05.06.2018
17:43

Zasto mi komentar nije u skladu sa uslovima koriscenja ako kritikujem to sto naslov implicira pogresan zakljucak? Zverev je igrao povredjen, ne vidim sta je tu za cenzuru?

avatar
Algebrons
Tuesday, 05.06.2018
17:30

Mogli ste da napišete da je Zverev od trećeg gema prvog seta igrao povređen (zadnja loža), ali da je kao pravi sportista i čovek odigrao ceo meč kako bi ukazao poštovanje protivniku - nije predavao meč kada je bilo evidentno da je izgubio (kao što je to do skoro bilo popularno). Šta u ovom komentaru tačno ima ružno, ili nekulturno, pa da ga ne odobrite!?