Doha - Novak od čelika, polufinale!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.01.2019.
17:45
Izvor: Sportske.net

Oscilacije Novaka Đokovića, ali ni to nije bilo dovoljno da ispadne!

Epa/Ali Haider
Epa/Ali Haider

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je uspeo da se plasira u polufinale turnira u Dohi pošto je u četvrtfinalu uz dosta muke savladao tenisera iz Gruzije Nikoloza Basilašvilija, trenutno 21. tenisera na svetu, sa 4:6, 6:3 i 6:4.

Loše je Novak ušao u meč. Nekoliko veoma loših udaraca, Basilašvili je to koristio i odmah napravio brejk, koji je kasnije i materijalizovao za 2:0. Najbolji teniser sveta nije podsećao na najboljeg sebe, ponovo je u toku seta izgubio brejk, a nije pretio na servis tenisera iz Gruzije, pa je uz dva brejka bilo 4:1.

Ipak, Novak je tek tada krenuo da igra agresivnije i bolje, vratio je jedan brejk, ali više od toga nije mogao pa je izgubio prvi set sa 6:4.

U nastavku još bolji Novak. Igrao je sjajno, crtao linije, ali je ponovo stao. Ipak, Basilašvili to nije kaznio, iako je imao brejk loptu da spasi set i uđe u veliku neizvesnost.

Novak spašava jednu brejk-loptu na 5:3, odmah osvaja još dva poena i osvaja set za 1:1.

Krenuo je furiozno i u trećem setu srpski teniser, ali je ponovo doživeo pad. Po jedan brejk u trećem setu, a do novog brejka čekalo se do 5. gema kada je Novak ponovo uspeo da osvoji gem na servis protivnika i da povede sa 3:2.

Bio je to ključni trenutak u meču, odmah nakon toga je uspeo da povede i sa 4:2, Basilašvili više nije imao snage za najboljeg na svetu iako mu je Novak davao nadu u par navrata.

U polufinalu će igrati protiv Roberta Bautiste, sedmog nosioca na ovom turniru, koji je izbacio Stena Vavrinku u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke