Doha - Nole dao nadu pa 'ugasio' Majera!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.01.2016.
19:48
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dohi, pošto je večeras u dva seta savladao Argentinca Leonarda Majera koji je propustio priliku da napravi veće probleme najboljem igraču sveta.

Beta/AP Photo/Alexandra Panagiotidou
Beta/AP Photo/Alexandra Panagiotidou

Povezane vesti

Prvi teniser sveta i prvi nosilac na ATP turniru u Dohi upisao je treću (n)ovosezonsku pobedu, pošto je u četvrtfinalu u dva seta savladao Argentinca Leonarda Majera.

Novak Đoković je u četvrtfinalu turnira u Dohi savladao Leonarda Majera rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) u meču koji je trajao gotovo 100 minuta.

Srbin je loše otvorio meč dozvolivši protivniku da već u drugom gemu stigne do brejka i povede sa 2:0, ali je odmah potom Novak ispravio grešku napravivši tri brejka u preostalih sedam gemova.

Jednako loše počeo je i drugi set za Novaka, pa je Majer uspevao da održi prednost brejka sve do desetog gema kada je servirao za izjednačenje.

Upravo je u momentu kada je trebalo da bude najbolji Argentinac je očajno servirao pa je Novak Đoković uhvatio priključak i vratio se u set, a potom je uz još dva dobijena gema stavio tačku na večerašnji meč.

Đoković je na taj način popravio učinak iz prethodne sezone kada je eliminisan u četvrtfinalu od Iva Karlovića, a u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Tomaš Berdih - Kajl Edmund.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke