Doha - Kvalifikant namučio Lajovića

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.01.2019.
15:51
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi posle velike borbe sa kvalifikantom Rikardasom Berankisom.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Dokazao je Litvanac Rikardas Berankis da nije bilo slučajno to što je na startu turnira u Dohi eliminisao favorizovanog Davida Gofana.

Dušan Lajović je u četvrtom međusobnom susretu upisao treću pobedu nad Berankisom 2:1 (7:6, 0:6, 7:5) i tako obezbedio plasman u četvrtfinale turnira u Dohi.

Meč je trajao dva sata i deset minuta.

Nije dobro počelo po srpskog tenisera. Već u prvom gemu Lajović je izgubio gem na svoj servis, ali mu srećom nije mnogo trebalo da uzvrati istom merom. Od četvrtog gema prvog seta gledali smo egal i na kraju je taj-brejk odlučivao.

U drugom setu na terenu je postojao samo jedan teniser. Dušan Lajović je za 24 minuta dozvolio protivniku da se vrati u meč, tako da je treći set odlučivao o pobedniku.

Na startu odlučujućeg seta Dušan Lajović pravi brejk, a nedugo zatim prošušta još jednu brejk lopti i samim tim šansu da "slomi" protivnika.

Kazna je stigla u osmom gemu. Berankis vraća brejk i od og momenta kreće igra nerava u kojoj je srpski teniser uspeo da izađe kao pobednik.

Novim brejkom, trećim na današnjem meču, Dušan Lajović stiče ogromnu prednost i zatim na svoj servis overava trijumf i plasman u četvrtfinale.

Naredni protivnik Dušana Lajovića biće četvrti nosilac na turniru Marko Čekinato koji je prošao dalje bez borbe jer mu je Gvido Pelja predao meč osmine finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke