DK - Mat 'šahovničarima', Srbija u 1/4 finalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
15:56
Izvor: Sportske.net

Dejvis Kup reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe pošto je u subotu dubl Zimonjić-Đoković osvojio treći poen u duelu sa Hrvatima. Noleta i drugove u nastavku takmičenja čeka duel sa boljima iz južnoameričkog derbija.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Muška teniska reprezentacija Srbije u subotu je overila trijumf nad selekcijom Hrvatske u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa.

Treći, odlučujući poen za Srbiju su osvojili Nenad Zimonjić i Novak Đoković koji su danas nastupili u duelu dublova. Naši teniseri nadigrali su tandem Franko Škugor/Marin Draganja i slavili rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:1).

Iscrpljenog Viktora Troickog danas je odmenio Novak Đoković koji u tandemu sa prekaljenim Nenadom Zimonjićem nije dao šansu manje iskusnim Hrvatima.

U prva dva seta srpski reprezentativci ostvarili su po jedan brejk što je bilo dovoljno da steknu prednost od 2:0, a onda su u trećem prosto počistili suparnike sa terena i stavili tačku na plasman u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis Kupa.

Na taj način Srbija je već posle dva dana stigla do prednosti od 3:0 i plasmana u dalji tok takmičenja pošto su u petak Novak Đoković i Viktor Troicki ostvarili pobede u singlu.

Mora se priznati da je naša reprezentacija bila favorit usled odsustva Marina Čilića koji bi sigurno uneo dodatni kvalitet u perspektivni tim naših zapadnih suseda.

Djokovic Zimonjic
Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Ovakav ishod otvara mogućnost da Filip Krajinović i Peđa Krstin zaigraju za nacionalni tim u preostala dva meča koji su zakazani za ponedeljak koji će se igrati na dva dobijena seta. Kraljevo se u ova dva dana pokazalo kao odličan domaćin pa nema razloga da u budućnosti ponovo ne bude organizator jednog ovakvog meča.

Srbija će se u četvrtfinalu Dejvis Kupa sastati sa boljim iz duela Argentina - Brazil gde je rezultat posle prvog dana takmičenja nerešen - 1:1. Četvrtfinalni mečevi zakazani su za drugu polovinu jula, tačnije od 17. do 19. jula 2015. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke