DK - Lajović pružio maksimum, Srbija bez finala

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.09.2017.
15:57
Izvor: Sportske.net

Dejvis Kup reprezentacija Srbije neće biti u prilici da se bori za "Salataru" pošto je Francuska osvojila i treći poen u polufinalnom duelu.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjaković
Beta/AP Photo/Marko Drobnjaković

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u četvrtom meču polufinalnog duela Dejvis kup reprezentacija Francuske i Srbije.

Srbija je ostala bez plasmana u finale jer je Conga pobedom nad Lajovićem doneo Francuzima treći poen i omogućio svom timu da igra za titulu.

Žo Vilfred Conga slavio je rezultatom 3:1 (2:6, 6:2, 7:6, 6:2) u prvom singl meču današnjeg programa koji je trajao gotovo tri sata.

Dušan Lajović je bolje otvorio meč, stigao do vođstva u setovima, ali je Conga uzvratio istom merom. Prelomni momenat dogodio se u trećem setu koji je Francuz rešio u svoju korist posle taj-brejka.

Nošen podrškom sa tribina Conga je nastavio da igra u dobrom ritmu i tokom četvrtog seta pa je Dušanu Lajoviću prepustio još dva gema na putu ka konačnom trijumfu.

Peti meč, ukoliko uopšte bude igran, neće imati nikakav značaj jer su Francuzi već overili plasman u finale gde će ih čekati bolji iz duela Belgije i Australije.

Srbija će morati da sačeka neku drugu priliku da igra za trofej i ponovi uspeh iz 2010. godine kada je osvojena "Salatara". Pre četiri godina Srbija je igrala finale ali je poražena od Češke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dalibor Vizir
Sunday, 17.09.2017
16:53

Svaka cast majstori!!!! A onu mrezu sam kroz tv hteo da zkratim... :(

avatar
Markic85
Sunday, 17.09.2017
16:10

Najisjrenije cestitke Duci, tako se igra za otadzbinu i voli ista... mogao je otkazati a nije, dao sve od sebe covek... treba znati ceniti to ! ! !